Neptunus Baseball & Softball Rotterdam

Het stadion

Contactgegevens

 
Consul Stadion 010-4375369
Telefoon Stadion 010-4375369
Telefoon Bestuurskamer 010-4625859
Fax Stadion 010-4621729
   

Adresgegevens

 
Neptunus Familiestadion, Abraham van Stolkweg 31, 3041 JA ROTTERDAM

 

 

Het   Neptunus Familiestadion


Geschiedenis


Het Neptunus stadion is gebouwd in 1999. Het bevat een grote kantine op de begane grond en een luxe businesslounge op de 1e verdieping. Links en rechts van de hoofdingang bevinden zich de kleedlokalen. Die worden gebruikt door de drie afdelingen, die Sportclub Neptunus rijk is. Honkbal. Softbal. Voetbal. De oudste afdeling is de voetbaltak (van 1900). De honkbalafdeling is opgericht in 1942 en de softbaltak dateert van 1960. De honkballers hebben in het stadion een fitnessruimte, die speciaal op deze sport is afgestemd. Het stadion is de opvolger van de Ton van Heusden Burcht (1973-1999) en het Favier Clubhuis (1945-1973). Neptunus speelt vanaf 1945 aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam West. Het Neptunus stadion heet in de volksmond het Familiestadion.Het Neptunus Familiestadion is het modernste honkbalstadion van Europa. Het beschikt over 2.500 vaste zitplaatsen terwijl er op de bovenste ring 26 overdekte relatieunits zijn gecreëerd voor sponsors waardoor het totaal aantal zitplaatsen op 2.760 komt.

In het stadion zijn naast de 12 kleedkamers voor Sportclub Neptunus, massagekamers en scheidsrechterskleedkamers ondergebracht. Het clubhuis bevindt zich op de begane grond. Op de eerste verdieping is een business lounge ingericht die wordt benut door de Gouden Drietand Businessclub van DOOR Neptunus. Bovendien is een volledig ingericht krachthonk beschikbaar. De accommodatie beschikt over een lichtinstallatie voor het spelen van avondwedstrijden. Het honkbalstadion is tevens de locatie voor het vermaarde twee-jaarlijkse World Port Tournament Baseball.

Omdat het terrein van Neptunus de hoofdlocatie was van het WK honkbal in september 2005 kreeg het totale complex een upgrading. Allereerst werd het buitenveldhek naar achteren verplaatst om aan de internationale afmetingen (98m-120m-98m) te voldoen. Ter bescherming van de spelers werd het veld omzoomd door een blauwe padding. Er werd een batters-eye in het mid-outfield geplaatst en aan beide uiteinden kwamen er originele gele foutpalen.

Zowel rond het in- als het outfield werden er diverse armaturen in de lichtmasten bijgeplaatst zodat de lichtsterkte op het gehele veld nu aan alle eisen voldoet.

In juni 2006 wordt een lang gekoesterde Neptunus wens in vervulling gebracht. Op de plaats waar het softbalveld gelegen was is een origineel tweede honkbalveld aangelegd.

De softbalaccomodatie verhuisde daardoor naar het voormalige voetbaltrainingsveld.

Het hoofdveld van de voetbalafdeling is in de zomer van 2005 voorzien van een kunstgrasmat volgens de laatste normen.
 

Fitness ruimte

Begin januari 2009 is de Fitness ruimte in het Familiestadion compleet vernieuwd. Via het bedrijf Optima Forma uit Krimpen aan de Lek beschikt Neptunus nu over een zeer professioneel geoutilleerde ruimte met de laatste apparatuur van het merk Hoist.


De ruimte, die direct aansluitend aan de Neptunus kleedkamer achter het eerste honk is gesitueerd, geeft de spelers de gelegenheid om met de modernste middelen aan hun conditie te werken.
 
Apparatuur

1. Multifunctioneel krachtstation
2. Lat Pulldown - Mid Row
3. Composite Leg Press (Plate loaded)
4. Schijvenrack + 400 kg aan schijven
5. Dumbbell Rack (1 t/m 40 kg)
6. Positie Bankje
7. Bankdruk Bank + Stang
8. Gymballen + Powerboard
9. Upright Fiets
 

Route

Op de Ring Rotterdam Noord (A 20) neemt u de afslag Rotterdam-Centrum / Diergaarde Blijdorp. Direct nadat u de rotonde verlaat (richting Centrum / Blijdorp) gaat u rechtsaf de Abraham van Stolkweg op. Bij de volgende rotonde rechtdoor en u ziet het stadion direct aan uw linkerhand liggen.

Met het openbaar vervoer naar het stadion:

Uiteraard heeft de RET uitstekende voorzieningen om met het openbaar vervoer naar het stadion te komen.

Vanaf Rotterdam Centraal Station: Bus 38 richting Schiedam

Vanaf Schiedam / Station Blaak: Bus 32


 
Parkeren

Er zijn slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen bij het stadion beschikbaar. U kunt eventueel ook parkeren aan de Horvathweg bij het Sparta voetbalstadion of langs de Schuttevaerweg.
 

 Entree

U kunt kaarten aan de poort van het stadion kopen.

 

Evenementen in het stadion - World Port Tournament


Het World Port Tournament (WPT) is een prestigieus internationaal honkbaltoernooi dat al meer dan 20 jaar wordt georganiseerd door de Stichting Rotterdam Baseball. Het WPT is naast een van de belangrijkste toernooien in het Internationale honkbal ook een van de kenmerkende evenementen op de Nederlandse- en meer specifiek Rotterdamse sportkalender. Het WPT wordt elke twee jaar, in de oneven jaren, georganiseerd, in afwisseling met de Haarlemse Honkbal Week, dat in de even jaren plaatsvindt. Alleen in 2005 werd het WPT eenmalig vervangen door het WK Honkbal dat in dat jaar in Nederland plaats vond. In 2007 keerde het WPT met groot succes terug op de internationale sportkalender. Meer dan 65.000 bezoekers waren getuige van het sterkste deelnemersveld ooit. De laatste editie van het WPT in 2013 werd gewonnen door Cuba. De organisatie van het laatste WPT heeft inmiddels haar posities beschikbaar gesteld en onder leiding van de teruggekeerde voorzitter Gerard Vaandrager is een nieuw bestuur en organisatiecomite aan het werk.


De datum voor het komende WPT in 2017 is nog niet bekend gemaakt

 

 

Links

 • KNBSB
 • EdAldus
 • De Nederlandse Honkbalsite
 • Minor League
 • MLB
 • Cave
 • ESPN
 • Sports
 • Little League
 • NCAA Baseball

Sponsoren

 • data-caption=
 • data-caption=
 • data-caption=
 • data-caption=
 • data-caption=