Darryl Collins winnaar Ron Fraser Award

IMG_20180919_191436.jpg

Curaçao Neptunus-speler Darryl Collins ontving zojuist voor aanvang van de wedstrijd Duitsland – Team Kingdom of the Netherlands tijdens de Super Six de Ron Fraser Award voor de meest veelbelovende jeugdspeler uit handen van KNBSB-bestuurslid Job van Beekhoven (Nationale selecties en talentontwikkeling Honkbal)

De 17-jarige Collins tekende eerder deze maand een contract bij de Kansas City Royals en maakte vorig jaar op voor Curaçao Neptunus zijn debuut in de hoofdklasse. De buitenvelder speelde hierna nog negen wedstrijden voor de regerend kampioen in zowel de reguliere competitie als de Play-Offs en Holland Series.

In het seizoen 2018 speelde Collins 28 wedstrijden in de hoofdmacht van Curaçao Neptunus gedurende de reguliere competitie, waarin hij maar liefst 33 honkslagen sloeg (.418), waaronder vier tweehonkslagen. Op zondag 19 augustus jongstleden sloeg Collins zijn eerste homerun in de hoofdklasse.

Internationaal boekte Collins al de nodige successen. Niet alleen werd hij Europees clubkampioen met Curaçao Neptunus, maar maakte de jeugdinternational vorig jaar ook deel uit van de Nederlandse selectie die winnaar werd van de Colt World Series. Eerder dit jaar veroverde hij met het Nederlands Koninkrijksteam de Europese titel tijdens het U18 Europees kampioenschap. Tijdens dat toernooi sloeg Darryl Collins (.571) de meeste honkslagen (12) en sloeg hij de meeste punten (11) binnen.

“Ik had dit totaal niet verwacht. Het is voor mij de bekroning van een hele mooie periode.” aldus  Darryl Collins in een eerste reactie

 archieffoto Rob Jelsma
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief