Vier aanwinsten voor Curaçao Neptunus

47943702701_76279005ca_w.jpg

In navolging van de al eerder aangekondigde John Polonius verwelkomt Curaçao Neptunus nog een drietal spelers voor komend seizoen, te weten pitcher Kaj Timmermans (HCAW), outfielder Joran Berkhout (Quick Amersfoort) en utillity speler Jarreau Martina (Fortitudo Bologna / Twins Oosterhout).

Komend seizoen zijn outfielders Jochem Koedijk en Coco Johnson alsmede pitcher Brendan Schoemaker niet meer in pinstripes te bewonderen: Koedijk keert terug naar Kinheim, Johnson is weer terug naar de VS en Schoemaker gaat spelen bij Eurostars.

Kaj Timmermans maakte tijdens het afgelopen World Port Tournament nog deel uit van het Kingdom team en zat afgelopen een week na de memorable no-hitter van Misja Jarcksen hier ook dicht tegen aan. Over zijn verwachtingen bij Neptunus is hij heel duidelijk: "Dat we met het team laten zien dat Neptunus weer de beste club is, zowel van Nederland en bij de Europa Cup. Ik verwacht ook een leuk seizoen met een heel nieuw team voor mij. " Manager Ronald Jaarsma is daarom ook zeer verguld met komst van de 24 jarige international:" Timmermans wilde ik al langer bij ons hebben, maar ik kon hem nu pas de inningen geven die hij nodig heeft om zijn laatste stap te zetten naar de absolute top."

 

De 22 jarige Joran Berkhout verruilde vorig seizoen tussentijds Storks voor Quick Amersfoort en speelde ook in het U23 Kingdom Team tijden het afgelopen EK in Tsjechie. De komst naar Neptunus is een droom die uitkomt: Eigenlijk was mijn gedachte toen ik nog voor ADO speelde dat ik daar nooit weg zou willen, mits het voor de top 2 zou zijn. Dat ik dus nu deze stap mag maken naar de meest succesvolle Nederlandse ploeg is voor mij een hele eer." De match is er ook zeker: "Berkhout zit midden in zijn ontwikkeling en kan enorme stappen maken bij ons." aldus Ronald Jaarsma.

Jarreau Martina (29) was afgelopen jaar ploeggenoot van John Polonius en won met Fortitudo Bologna de European Champions Cup. Na zijn terugkomst in Nederland ging hij weer bij Twins Oosterhout spelen. De komst naar Neptunus is voor hem een soort van terugkeer op het oude nest: ik heb vroeger bij unicorns gezeten daar heb ik besloten dat ik ooit uit wil komen voor de hoofdmacht en na vorig jaar de eerste keer Europa cup te spelen en te winnen wil ik graag minimaal 2 uit 2 gaan". Ronald Jaarsma is ook heel blij met zijn komst: "Martina is vaak onderschat, maar ikzelf ben altijd fan van hem geweest. Een utillity speler die zowel achter de plaat als in het outfield bovengemiddeld is."

De manager van Curaçao Neptunus sluit af met het volgende "Voor alle spelers geldt dat de mentaliteit én teaminstelling datgene is wat je nodig hebt om in Rotterdam te kunnen slagen. Dus ik verwacht dan ook een hoop van 2020. Uiteraard zal ook de jeugd weer inningen kunnen maken."

(foto: Kaj Timmermans namens HCAW in actie tegen Neptunus)

 tekst: Michel Streur / foto's: Robert Bos en FIBS
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief