Fit en sterk richting seizoen 2020

image0.jpeg

Een aantal jeugdcoaches trotseren ondersteund door stagiaires wind en weer om de jeugd fit te en sterk te maken. Verdeeld over gemengde leeftijdsgroepen zetten de coaches de jeugdspelers op de woensdagavond en zaterdagochtend op het kunstgrasveld van Neptunus flink aan het werk. Koud krijgen de jonkies het nooit. Roulerend tussen verschillende stationnetjes staan hoog intensieve oefeningen op het programma, waardoor er binnen een uur effectief getraind kan worden. Met rode koontjes, fysiek moe maar mentaal sterk komen ze na iedere training het veld af.

Voor coach Victor Collins is dit alweer het zevende seizoen dat hij samen met jeugdcoach Brendan Bisschop de agility training leidt. Neptunus vindt het een essentieel onderdeel van het honk- en softbalseizoen. Victor legt uit waarom:

“De gedachte achter de agility training is om de spelers, zoals het woord agility al zegt, te helpen hun behendigheid te verbeteren. Conditie en behendigheid zijn enorm belangrijk bij onze sport. Buitenspelen en sportieve activiteiten helpen om de motoriek te verbeteren, maar tegenwoordig spelen kinderen veel minder buiten dan vroeger. Zo zagen we dus ook door de jaren heen dat er bij steeds meer jeugdspelers de motorische ontwikkeling beneden gemiddeld was. Daar wilden we met een jaarlijkse agility trainingsperiode iets aan doen. De positieve effecten zijn direct duidelijk: de jonkies gaan fit de zaal in en hebben minder kans op blessures. Daarnaast leren spelers van verschillende leeftijdsgroepen elkaar en de coaches kennen en creëren een eenheid. Dat zorgt voor meer verbinding tussen Neptunus leden, versterkt het clubgevoel, en dat zie je terug tijdens het seizoen”

“De coaches gebruiken de agility trainingsperiode tevens om te zien hoe toegewijd de individuele spelers zijn. Deze informatie nemen we ook mee voor de teamindeling van het volgende seizoen. Een win win situatie dus.”

 foto: Tyra Stuurman
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief