Curaçao Neptunus neemt revanche en staat weer op de 1e plaats

50355286936_556494e2ab_w.jpg

Nadat op zaterdag in Hoofddorp met 2-0 werd verloren, namen de Neptunus-mannen van coach Ronald Jaarsma zondag in eigen huis revanche op Pioniers. Uitslag 6-1.

De bezoekers zagen de eerste twee mensen snel terugkeren in de dugout. Echter de volgende drie spelers, Max Draijer, Joey Eeman en spelend-coach Mervin Gario kwamen allen met een hit op de honken. De eerstgenoemde scoorde hierdoor en de ploeg nam daardoor brutaal een 0-1 voorsprong. Joey Eeman was hierna wat al te enthousiast op het tweede honk en werd daarna via een aangooi van Kaj Timmermans met hulp van John Polonius uitgeschakeld.

Starter Timmermans groeide hierna en zorgde de volgende drie slagbeurten dat er niemand op het honk kwam. 

Aanvallend kwam de thuisploeg veel beter tevoorschijn in vergelijking met 24 uur eerder. In alle vijf innings werd er minimaal één hit geslagen en ook alle keren leverde dat een run op. 5-1.

Lars Broersen, die twee weken terug hier in het Familiestadion de winnaar werd, moest nu in de derde slagbeurt zijn taak overgeven aan Angelo Wicklert. Met volle honken zag deze eerst zijn team een schitterend dubbelspel over thuis spelen, waarna de volgende hard geslagen bal direct in de handschoen van derde honkman Gario verdween.

In de achtste inning kon John Polonius over de thuisplaat komen na een honkslag van Shaldimar Daantji. Pioniers gebruikte drie werpers, Neptunus zelfs een meer. Rookie Kevin Bakker kreeg die taak in de achtste slagbeurt. Hij had slechts zeven worpen nodig om uit de inning te komen waarna Misja Harcksen een beurt later de tegenstanders geen enkele kans gaf. Deze 6-1 zege brengt Neptunus weer op de eerste plaats.

Kaj Timmermans werd winnend werper. Totaal sloeg de ploeg 12 hits, Dudley Leonora was met 3 uit 4 de beste slagman. Hij bracht net als Coco Johnson twee teamgenoten over de thuisplaat.

De stand is nu: Neptunus 4-6, Pioniers 6-6, HCAW 3-2, Pirates 1-0.
Totaal gaat deze play-offs over 9 wedstrijden.

Volgende week volgt het drieluik tegen HCAW. Donderdagavond en zondagmiddag in Bussum. De thuiswedstrijd voor de Drietanders is aanstaande zaterdagmiddag. Aanvang 14.00 uur.  

 tekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief