Neptunus verliest tweede duel, nu in de verlenging

images.jpg

Gisteravond werd onder ideale omstandigheden wedstrijd 2 in de Holland Series gespeeld. Eigenlijk zou dit de eerste ontmoeting zijn, maar die was zaterdag afgelast. Evenals zondag namen de Rotterdammers de leiding, ditmaal met 2-0. Via 3-3 werd een verlenging nodig waarin Pirates met vier runs hard toesloeg. Eindstand 3-7.

De thuisploeg startte met Misja Harcksen. Coach Ronald Jaarsma moest de verwachte starter, Orlando Yntema, met een blessure aan de kant houden. Bij de Amsterdammers was routinier Rob Cordemans de werper die op de heuvel begon.

Vanaf het begin hadden de Drietanders goed het oog op de worpen van de gelouterde pitcher. Toen deze in de vierde slagbeurt werd vervangen had hij zeven hits moeten incasseren en verliet hij het speelveld met een 2-0 achterstand. John Polonius en Dashenko Ricardo hadden beiden gescoord na goede honkslagen. Laatstgenoemde sloeg drie uit drie en was daarmee de beste Neptuniaan.

Misja Harcksen begon sterk, werd goed geholpen door zijn veld, maar moest in de vijfde slagbeurt toezien dat de Amsterdammers ook tweemaal scoorden. Aaron de Groot werd zijn opvolger. Die kreeg een verre double van Kenny Berkenbosch tegen waarop Sharlon Schoop vanaf het eerste honk de gasten een 2-3 voorsprong gaf. Vervolgens was het een komen en gaan op de heuvel. Coach Michael Duursma gebruikte zeven werpers en Ronald Jaarsma uiteindelijk vijf.

In de achtste inning profiteerde Dashenko Ricardo van twee fouten in het binnenveld en toen Shairon Martis daarna een wilde worp afleverde kon de Neptunus catcher gemakkelijk de gelijkmaker binnenlopen. 3-3.

Deze stand stond ook nog op het bord na de reguliere negen innings. Dit betekende verlengen. Normaal moet een avaondwedstrijd om half 11 eindigen maar bij de Holland Series geldt deze regel niet. In de tiende beurt leek Neptunus opnieuw tegen een achterstand aan te lopen, maar een schitterend dubbelspel tussen Dashenko Ricardo en Dudley Leonora hield de thuisplaat schoon.

Het betekende uiteindelijk slechts uitstel van executie. Na Aaron de Groot was Kevin Kelly de derde blauwwitte Neptuniaan die de verdediging leidde. Gilmer Lampe begon de slagbeurt met een verre double die in het linksveld tegen de achterwand kwam. Hierna volgde twee vrije lopen, één opzettelijk, waarna Denzel Richardson met een cleane hit twee ploeggenoten in staat stelde te scoren. Kaj Timmersmans werd naar de heuvel gedirigeerd, maar ook hij kon geen stand houden. Kalian Sams ging op de thuisplaat uit, maar vervolgens konden Denzel Richardson (3 uit 6) en Kenny Berkenbosch het zesde en zevende punt scoren.

Good old Berry van Driel moest er nog aan te pas komen om verder onheil te voorkomen. Neptunus had nog één kans maar het geloof was eruit nu er vier punten verschil waren. Quintin de Cuba sloeg nog een honkslag maar hij kwam niet verder dan het tweede honk. Vlak voor middernacht, na vier en een half uur wedstrijd stond de eindstand 3-7 op het bord.

Ondertussen waren er van verschillende kanten zaken uitgelekt waarvan men verwacht dat die via een persconferentie dinsdagavond door het kabinet gemeld zullen worden. Verder spelen lijkt voor onze sport niet meer mogelijk dit seizoen. We gaan er dan ook vanuit dat de Holland Series hiermee eindigen. Pirates heeft een 2-0 voorsprong. De enige zekerheid die we hebben is dat beide teams volgend jaar, mocht er weer Europees honkbal zijn, voor ons land zullen aantreden.tekst: Jan van der Sande foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief