Abrupt einde honkbal- en softbalcompetities 2020

download.png

 

 

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober werden er aanvullende maatregelen afgekondigd door premier Rutte en minister De Jonge om het coronavirus de kop in te drukken. Dit heeft gevolgen voor het honkbal en softbal:

  1. Alle competities voor senioren en jeugd worden stilgelegd.
  2. Voor 18 jaar en ouder geldt dat trainingen uitsluitend zijn toegestaan met een maximale groepsgrootte van 4 personen per veld en met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel.
  3. Jeugdteams tot 18 jaar mogen ‘gewoon’ blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen vereniging zijn toegestaan.

De maatregelen gaan in per woensdag 14 oktober 22.00 uur en gelden voor ten minste 4 weken.

Geen uitzondering Hoofdklasse en Golden League

De nieuwe coronamaatregelen worden genomen om reisbewegingen en sociale contacten te beperken. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat er in de sport alleen een uitzondering geldt voor Topsporters met een status en het betaald voetbal (Eredivisie en Eerste divisie voetbal). Dit betekent dat de Honkbal Hoofdklasse en de Fastpitch Softbal Dames Golden League, net als alle andere honkbal- en softbalcompetities op alle andere niveaus, voor de aankomende 4 weken worden stilgelegd. Daarmee komt er helaas een abrupt einde aan het honkbal- en softbalseizoen 2020.

 bron: KNBSB
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief