Dames 1 eindigt op de eerste plaats in de "Silver league'

dames1.jpg

Ons eerste damesteam heeft door een 2-8 overwinning bij Onze Gezellen de koppositie in de Silver League weer alleen in handen gekregen.
Doordat het seizoen vroegtijdig wordt afgesloten, zullen zij daar dus ook eindigen.
In een rechtstreeks duel, met de concurrent uit Haarlem, om de bovenste plaats zorgden de dames ervoor dat een bijzonder seizoen positief werd afgesloten.

Na een winterseizoen, waarin zij twee grote internationale indoortoernooien wonnen, werd er toegewerkt naar een competitie waarin de doelstelling was om promotie af te dwingen naar de Golden League. Deze ambitie kon, zoals bekend, al voor de start van de competitie in de wachtruimte plaatsnemen aangezien er besloten werd om de competities in 2020 gesloten te houden voor promovendi en degradanten.
Desalniettemin werd er door de selectie hard gewerkt om de wedstrijden, die nog gespeeld zouden kunnen worden, goed voor de dag te komen. Onder leiding van de coaches Marco van Krevel, Jut Stuij en Sybe Stuij slaagden zij in die opzet. Pas in de 14e wedstrijd liepen zij tegen de eerste nederlaag aan (7-10 na verlenging - Eurostars).
Voorafgaand aan de laatste wedstrijd reikte de Rotterdamse equipe tot 17 winstpartijen in 20 wedstrijden, wat hen een gedeelde koppositie opleverden met Onze Gezellen. Deze werd dus door de 2-8 overwinning solo bereikt.
 
Naast de meeste punten in de competitie had de ploeg ook de meeste runs voor (175) en minste runs tegen (45). Niet in de laatste plaats door een zeer hoog teamgemiddelde aan slag van liefst 0.351.
Ilse van de Wouw (0.386) zal de individuele prijs voor beste slagvrouw gaan ontvangen.
Verdedigend was het fieldingpercentage uitstekend te noemen. Met 0.974 kon de pitchingstaff rekenen op solide veldspel achter zich. Diezelfde pitchers gooiden tezamen 113 innings (125x 3slag, 37x 4wijd, 47 honkslagen tegen). Lisa Hoeverts nam de meeste voor haar rekening (41 2/3), gevolgd door Eva Voortman (32 1/3), Annelieke Swinkels (28 1/3), Kirsten Fischer (9 2/3) en Esmee Toet (1). Met een verdiend puntengemiddelde van 1.92 mag ook die statistiek goed genoemd worden.
 
Voor volgend seizoen zijn de ambities duidelijk. “We gaan opnieuw voor promotie”, aldus Jut Stuij. “Hopelijk lukt het om een competitie te spelen waarin een winnaar naar voren komt. En dat die dan promoveert, lijkt me duidelijk.” De Corona-crisis nadert nog niet zijn einde en het is natuurlijk onduidelijk hoe de (softball)wereld er over een paar maanden uit ziet. “Desondanks kan volgend seizoen niemand meer verrast worden door eventuele maatregelen. Ik verwacht dan ook een interessante transferperiode, aangezien geen team nu meer bewust al zijn kaarten zal zetten op buitenlandse versterkingen.”
Achter de schermen werkt de KNBSB ook hard aan nieuwe en duidelijkere regelgeving voor de softballcompetities op de hogere niveaus. “Helemaal goed natuurlijk en aangezien de transferdeadline over een maand afloopt, hopen we snel duidelijk te krijgen wat de spelregels zijn. Gezien de recente ontwikkelingen hoop ik ook dat er over nagedacht wordt hoe een competitie eventueel in kleinere vorm gespeeld kan worden. En hoe en wanneer een competitie geldig wordt verklaard, mocht deze niet uitgespeeld kunnen worden.
Geef de bond de ruimte om hierin goede afwegingen en keuzes te maken en laat de verenigingen daar dan mee aan de slag gaan. Zodat speelsters en liefhebbers volgend seizoen weer kunnen genieten van echte competitie en alles wat daar bij hoort.”

 Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief