Neptunus pupillen 1 landskampioen 2020.

WhatsApp Image 2020-10-25 at 14.42.02.jpeg

Alle competities kwamen medio oktober tot een abrupt einde en met spanning hebben de jongens van pupillen 1 het besluit van de bond afgewacht of er toch een kampioen aangewezen zou worden.

2020 was een merkwaardig honk- en softbaljaar. Een prachtige honkballente, waarin door de Corona-lockdown niet mocht worden gehonkbald en een nat najaar, waardoor een heleboel wedstrijden letterlijk in het water vielen en de inhaalwedstrijden zich tot diep in het najaar opstapelen.
Pupillen 1 was dolblij toen ze begin juli eindelijk aan de competitie mochten beginnen. In de eerste twee maanden van de competitie nestelde het team zich veilig aan de kop van de lijst. Tot halverwege september bleven ze knap ongeslagen, totdat Kinheim een einde maakte aan de reeks gewonnen wedstrijden door Neptunus in de tweede van hun double-header wedstrijd te verslaan.

Daarna begon de competitie grillig te verlopen. Aan onze pupillen lag het niet, door weer en wind waren zij samen met de coaches op het veld te vinden om te trainen en zich voor te bereiden op hun wedstrijden. Door het slechte weer werden helaas veel wedstrijden afgelast waardoor het team afzakte naar de 4e plaats zonder ook maar één wedstrijd te spelen of te verliezen.

Gelukkig konden er in de laatste weken nog een hoop inhaalwedstrijden gespeeld worden waardoor de eerste plek toch weer in handen kwam. Op woensdag 20 oktober was het feest uiteindelijk, helaas, toch voorbij. Van de achttien gespeelde wedstrijden, werden er zestien gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren.  Een mooi resultaat waar iedereen erg trots op is. En een resultaat dat voldoende was voor de KNBSB om de landstitel toe te kennen aan pupillen 1. Na het kampioenschap in 2019, de tweede op rij.

Het team neemt afscheid van maar liefst acht spelers: Tony, Salvador, Sinan, Djevan, Didi, Camilo, Caleb en Divayo stromen door naar de aspiranten of Unicorns en we wensen hen heel veel succes en plezier bij de volgende stap. De coaches gaan deze winter hard aan het werk om alle nieuwelingen in te passen en klaar te stomen voor seizoen 2021.

Geniet van de vakantie en we zien jullie volgend jaar weer in de zaal of op de velden.Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief