Darnel Collins tekent in navolging van broer Darryl ook bij de Kansas City Royals

Darnel.png

Net als zijn broer Darryl zette de Spijkenissenaar zijn handtekening onder een contract met de Kansas City Royals. Darnel genoot zijn opleiding in Nederland bij Unicorns en speelde de afgelopen seizoenen voor Tridents in de Overgangsklasse. In 2020 maakte de outfielder bovendien zijn debuut in de Hoofdklasse. Hij speelde twee wedstrijden voor Curaçao Neptunus, maar kwam in twee slagbeurten nog niet tot een honkslag.

Bij Neptunus speelde hij samen met zijn broer Darryl, die al sinds 2018 onder contract staat bij de Royals, maar vanwege het ontbreken van een Minor League seizoen dit jaar in de Hoofdklasse mocht en kon spelen. Darryl sloeg in zijn eerste seizoen voor de Royals in de Arizona Rookie League .320.

Ook Darnel, die al speelde voor Team Kingdom of the Netherlands U15 en daar teamgenoot was van de eveneens neoprof Gedionne Marlin, zal zich naar alle waarschijnlijkheid (als de omstandigheden het toestaan) later dit jaar melden in Arizona om te spelen in de Rookie League.

 

onderschrift foto: Darnel poseert in zijn nieuwe Royals gear naast zijn broer Darryl, zijn vader en de scout van de Royals. (Foto: Darnel Collins/Instagram)tekst: Honkbalsite
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief