Curaçao Neptunus heeft de winning mood nog niet te pakken

pickoff website.png

Na terugkeer van het toernooi om de European Champions Cup stond als eerste tegenstander van Neptunus in het vervolg van de Hoofdklasse competitie L&D Amsterdam Pirates in een drieluik op het programma. Na de tegenvallende resultaten in Bonn hebben de Rotterdammers de winning mood nog niet te pakken.

De eerste wedstrijd (in Amsterdam) ging met 6-0 naar de Amsterdammers. Niet dat er slecht werd gespeeld – integendeel – maar pitcher Shairon Martis was in de eerste 6 innings van de wedstrijd een onneembaar obstakel. De Neptunus-aanval kwam slechts tot drie honkslagen; na het vertrek van Martis kwamen daar nog twee honkslagen bij. Een verspreid totaal van vijf, waarvan twee door één speler (Stijn van der Meer) is niet voldoende om een wedstrijd in je voordeel te beslissen.

Spannend slot in de tweede wedstijd
Na een tijdlang tegen een 0-3 achterstand te hebben aangekeken, kwam er in het laatste deel van de wedstrijd iets van een bescheiden offensief. Maar ook dit was helaas niet genoeg. Met een einduitslag van 2-3 was de tweede nederlaag een feit.

Voorzichtig herstel in wedstijd nummer drie
De laatste wedstrijd van het drieluik, eerder zondagmiddag in Amsterdam, heeft vanuit Rotterdams perspectief een voorzichtig herstel te zien gegeven. Met Kaj Timmermans (7-1-3) op de heuvel slaagde Curaçao Neptunus erin de derde wedstrijd te winnen: 4-6.

Volgend weekend is HCAW de volgende tegenstander, het weekend erna wacht Twins. Wil Curaçao Neptunus de kansen in eigen hand houden om dit seizoen opnieuw de Holland Series te halen, dan is het nu belangrijk om geen punten meer te laten liggen. Het gaat in totaal om zes wedstrijden die gewoon allemaal moeten worden gewonnen.

Tekst: Herman Hiemstra
Foto: Robert BosContact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief