Neptunus neemt revanche na kleine nederlaag

Bernardina62b8b4bedcd35.jpeg

Zaterdag vertrokken de Rotterdammers met een kleine nederlaag uit Bussum. Dit werd vandaag goed gemaakt door een eclatante 6-0 zege. bij deze laatste wedstrijd waren Kaj Timmermans aan Neptunus zijde en Dennis Burgerdijk bij HCAW. De laatstgenoemde had dit seizoen nog geen wedstrijd verloren en was reeds zevenmaal als winnaar uit de strijd gekomen. Timmermans had tot nu toe één nederlaag moeten incasseren en had vijf zeges op zijn naam.

In de eerste inning ging de thuisploeg voortvarend van start. Dwayne Kemp en John Polonius konden beide scoren en brachten de 2-0 stand op het bord. In de vierde beurt was het Rogear Bernadina die na een verre tweehonkslag over de thuisplaat kwam na goed slagwerk van Christian Diaz en Sheadion Jamanika.

Aangewezen slagman Rogear Bernadina gaf in de zesde inning weer het voorbeeld. Opnieuw begon hij met een double waarna vervolgens Diaz en een foutje in het outfield de voorsprong verhoogden naar 4-0.

Verdedigend had Kevin Kelly in de zesde beurt de taak van starter Kaj Timmermans overgenomen. Zonder al teveel problemen kon hij de Bussumers de ruim drie laatste innings van scoren afhouden.

In de achtste inning werd de voorsprong nog groter. Dwayne Kemp en John Polonius scoorden het vijfde en zesde punt zodat de overwinning nog duidelijker werd. Eindstand 6-0.

Rogear Bernadina had met zijn twee verre doubles een goede invulling gegeven aan de taak als aangewezen slagman. Kaj Timmermans verdiende de win en Kevin Kelly de save.

Door de zeges van Amsterdam en Neptunus blijven beide teams op de eerste twee plaatsen staan. HCAW is derde en het Oosterhoutse Twins bezet de vierde plaats.

Aanstaande donderdag gaat Neptunus op bezoek in Brabant, waarna zaterdag thuis de tweede ontmoeting tegen Twins gespeeld wordt. Zondag eindigt het drieluik weer in Oosterhout. De andere strijd gaat tussen Pirates en HCAW. Tweemaal in de hoofdstad en eenmaal in Bussum.

 tekst: Jan van der Sande / foto: Robert Bos
Contact
U zoekt direct contact?
Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief