Neptunus Baseball & Softball Rotterdam

Sponsoring

Introductie

Neptunus Baseball & Softball vraagt om uw ondersteuning bij het uitvoeren van plannen die de vereniging sterker en zichtbaarder kunnen maken.
Neptunus heeft een indrukwekkende geschiedenis en staat voor nationale en internationale promotie van de honkbalsport en de stad Rotterdam. Naast voetbal en hockey is dat een hele sterke troef voor Rotterdam. Bij Neptunus vinden kinderen, jongeren en ouderen, mannen en vrouwen van allerlei afkomst een prima klimaat om met elkaar te sporten, zichzelf te ontwikkelen en van de honkbalsport te genieten. Breedtesporters, topsporters en internationals maken allemaal gebruik van dezelfde faciliteiten en kunnen elkaar laagdrempelig ontmoeten. Het Neptunus-complex wordt ook frequent voor scholen, honkbalclinics, regionale talentontwikkeling (Unicorns & Tridents), het World Port Tournament (WPT), KNBSB bondstrainingen en internationale toernooien ingezet.

 

Geschiedenis

Neptunus wordt in het jaar 1900 opgericht als voetbalvereniging. In 1943 neemt Neptunus het initiatief om ook te gaan honkballen. In de opvolgende jaren ontwikkelt de honkbaltak zich met vallen en opstaan en met veel inzet wordt het spelniveau verbeterd. In 1960 gaat men bij Neptunus ook softbal spelen. Neptunus bood daarmee sportieve deelname aan meisjes, vrouwen en senioren. De vereniging groeit en klimt steeds hoger in de competities, met als resultaat het eerste Nederlandse honkbalkampioenschap in 1981. Neptunus wordt een gevestigde waarde in het Nederlandse en Europese honkbal. Tot en met 2013 heeft dit tot grote successen geleid:

-  14 x Nederlands kampioen, inclusief het seizoen 2013

-  7 x Europa Cup 1 winnaar

-  5 x Europa Cup 2 winnaar 

-  7 x Europese Super Cup winnaar

 

Bijna 70 (ex)Neptunianen zijn al voor Oranje uitgekomen. Het Rotterdamse Neptunus Baseball & Softball heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het behalen van het wereldkampioenschap honkbal in Panama in 2011 en het behalen van de halve finale van de World Baseball Classics (WBC) in 2013.

Neptunus is ook mede initiatiefnemer van het Wereld Havensteden Toernooi, een prestigieus internationaal honkbaltoernooi dat sinds 1985 elke twee jaar wordt georganiseerd in het eigen Neptunus Stadion. Het toernooi heet nu World Port Tournament, de volgende editie is in 2015. In 1999 is het Neptunus Stadion gebouwd om de groei van Neptunus te faciliteren en de vele internationale toernooien op een goede manier te huisvesten.

 

Rotterdam internationale Sportstad

Alle landen en werelddelen waar honkbal een belangrijke sport is, doen zaken met instellingen en bedrijven uit Rotterdam-Rijnmond. Veel sponsoren van Neptunus zijn werkzaam in handel, transport en logistiek. Honkbal, Neptunus en de Rotterdamse haven zijn onderling sterk verbonden.

Rotterdam heeft een honkbal- en softbalvereniging van formaat binnen haar grenzen: Neptunus Baseball & Softball. Een vereniging die topspelers afvaardigt voor de nationale ploeg tijdens de WBC’s/WK’s, EK’s en WPT’s. Neptunus is een boegbeeld voor een jonge, diverse en dynamische stad en promoot het internationale karakter van de stad Rotterdam nadrukkelijk. Neptunus wil graag een substantiële bijdrage leveren aan de ambitie van Rotterdam om op de wereldranglijst voor SportCities een nog hogere plek in te nemen. Daarom is het van wezenlijk belang dat de faciliteiten van Neptunus op internationaal hoog niveau blijven.

Rotterdam is ontzettend trots op Neptunus en zijn sporters en heeft deze waardering in een aantal toegekende Sport Awards laten blijken:

-  6 x sportploeg van het jaar

-  3 x sportman van het jaar

-  2 x sportcoach van het jaar

-  1 x sporttalent van het jaar

 

Neptunus geeft Rotterdam op het sportieve vlak een groot aanzien in Nederland, Europa en in de rest van de honkbalwereld. In Rotterdam is Neptunus een open en aansprekende vereniging voor jong en oud. Bij Neptunus kan je honkbal op niveau zien, spelen en beleven.

 

Integratie en samenwerking

In de geest van de stad Rotterdam is Neptunus een vereniging die open staat voor verschillende culturen, generaties en integratie van verschillende leefwerelden (60% allochtoon - 40% autochtoon). Zoals bekend is honkbal de belangrijkste sport op de Antillen, in Midden-Amerika, het Caribisch gebied en Oost-Azië. Respect hebben voor elkaar, het opvolgen van regels en onbevangenheid zijn binnen deze sport essentieel. In deze sfeer is het heel goed mogelijk jezelf te ontwikkelen en tot grootse daden te komen.

Honkbal verbindt heel verschillende mensen. Zij ontmoeten elkaar in het clubhuis, tijdens wedstrijden en vrijwilligerswerk, sommigen werken al 70 jaar als vrijwilliger bij Neptunus ! Deze bijzondere binding moeten we behouden en versterken. Een verbetering van onze faciliteiten (clubhuis, stadion, terrein) is daarbij essentieel.

Neptunus staat midden in de samenleving en wil daarin ook een blijvende actieve rol spelen. Zo is 1e teamspeler Raily Legito, ambassadeur in de overheidscampagne “alleen jij bepaalt”. Topsporters laten op een positieve wijze aan jongeren zien dat discipline en succes nauw met elkaar samenhangen. Pitcher Diego Markwell verzamelt honkbalmateriaal voor kansarme jongeren op de Antillen, andere 1e teamspelers geven clinics aan scholieren en jongeren in Rotterdamse wijken.

 

Faciliteiten

Neptunus wil blijven werken aan een goed onderhouden accommodatie met goede faciliteiten voor honkballers, softballers en toeschouwers. Wij doen daar zelf al heel veel aan. Door een verstandig beleid heeft de vereniging veel geïnvesteerd en is financieel gezond gebleven. Sponsoren doen financiële of materiële bijdragen. Ook Neptunianen zetten zich nadrukkelijk in. We merken dat door werkzaamheden zelf uit te voeren, de betrokkenheid van onze leden voor de club wordt versterkt. Op deze manier proberen we een brug te slaan tussen topsport en breedtesport. Door samen te werken, leren we ook andere leden, ouders of meewerkenden beter kennen en worden we een sterker en actiever Neptunus. Maar er is echter meer nodig… 

In 2014, 15 jaar na de bouw van het stadion werken we aan de volgende fase in de ontwikkeling van Neptunus en zijn accommodatie. Ons terrein en ons stadion moeten een echte honkbaluitstraling krijgen, waaruit passie voor de honkbalsport spreekt. Een fusion tussen architectuur, Baseball Design en sportbeleving trekken (internationale) media-aandacht. Het Rotterdamse en Nederlandse honkbal verdient een up-to-date podium !

 

Een moderne en aansprekende accommodatie (terrein, bebouwing en faciliteiten), is voor het functioneren, de uitstraling en herkenbaarheid van Neptunus van groot belang. 

Er zijn tal van projecten in 2014 uit te voeren (zie promotiefilmpje):

-  sloop: oude voetbaltribune (onveilige constructie) en oude dugouts hoofdveld

-  renovatie: groot onderhoud,terreinverbetering en hang- en sluitwerk

-  nieuw: indoor en outdoor signing, dugouts hoofdveld, entreebord en slagkooien

 

Helpt u mee ?

Neptunus Baseball & Softball is in Rotterdam een parel op facilitair, organisatorisch, sportief en promotioneel gebied.Dit unieke karakter willen we graag behouden, uitbreiden en versterken ! Concreet willen wij u vragen om een financiële bijdrage (zie sponsorpakketten) om onze doelstellingen mede te kunnen realiseren.

 

Mocht u nog vragen hebben of aanvullende gegevens wensen dan hopen wij dat u met ons contact op zult nemen.

 

Wij hopen op uw steun !

 

Jerry van den Oever

Vice-voorzitter Sportclub Neptunus

sponsoring@neptunussport.com

 

Sponsors van Neptunus

Links

 • KNBSB
 • EdAldus
 • De Nederlandse Honkbalsite
 • Minor League
 • MLB
 • Cave
 • ESPN
 • Sports
 • Little League
 • NCAA Baseball

Sponsoren

 • data-caption=
 • data-caption=
 • data-caption=
 • data-caption=
 • data-caption=