the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

KINGDOM TEAM BOEKT EERSTE OVERWINNING OP DE WORLD BASEBALL CLASSIC.

In de openingswedstrijd van de World Baseball Classic 2023 stond Team Kingdom of the Netherlands op woensdag tegenover voormalig honkbalgrootmacht Cuba. Dankzij belangrijke honkslagen van Josh Palacios en Chadwick Tromp werd er met 4-2 gewonnen.

De Cubanen werden in de voorgaande edities (2013 en 2017) door het Koninkrijksteam uitgeschakeld, maar worden voor deze editie gezien als één van de outsiders voor de titel. Dat komt doordat de Cubanen voor het eerst kunnen beschikken over een aantal spelers die het land ontvluchtten om hun heil te zoeken in de Major League. Grote namen als Yoennis Cespedes, Luis Robert en Yoan Moncada stonden in het hart van de Cubaanse slagploeg.

De Cubanen kregen in de eerste inning ook direct een grote scoringskans. Starter Tom de Blok leek wat last te hebben van zenuwen en gooide daardoor drie keer vier wijd. Dankzij een dubbelspel kwam hij toch zonder schade uit de inning. Een inning later sloegen de Cubanen alsnog toe, toen Yadil Mujica met een tweehonkslag de 0-1 over de thuisplaat sloeg.

De slagploeg van het Koninkrijksteam sloeg in de derde inning terug. Roger Bernadina sloeg een infield single en scoorde even later op een honkslag van eerste honkman Didi Gregorius. Terwijl debutanten Derek West en Eric Mendez als relievers de Cubanen op één honkslag hielden, zorgde een derde debutant met een honkslag voor de eerste voorsprong van het toernooi. Josh Palacios sloeg met één uit een honkslag door het midden, waarop Gregorius kon scoren. Vlak daarna was het Chadwick Tromp die met een goed geplaatste honkslag in het linksveld zowel Jonathan Schoop als Palacios konden scoren.

Deze voorsprong was veilig in handen van de bullpen, die nog wel één run opgaf, maar de 4-2 overwinning binnensleepte. De eerste belangrijke overwinning is binnen. Op donderdag volgt de tweede wedstrijd. Dan is om 05.00 uur Nederlandse tijd Panama de volgende tegenstander.

Boxscore Cuba – Kingdom of the Netherlands

Tekst: Seb Visser – HonkbalSoftbal.nl
Foto: Louie-Jay Sienders

Share the Post:

Related Posts