the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

NEPTUNUS SOFTBAL EINDIGT ALS DERDE OP HET MASTENBROEK TOERNOOI 2023

Traditioneel wordt het Mastenbroek toernooi in het laatste weekend van maart – kort voor de start van de competitie – georganiseerd. Een prima moment voor een serieuze krachtmeting. Je krijgt dan in een (inter)nationaal veld van tegenstanders een goed beeld van je eigen positie. Daar kan je in de laatste weken voor de echte start van de competitie mee aan het werk.
Ingedeeld in een poule met Tex Town Tigers, SK Joudrs (Tsjechië) en Amsterdam Pirates kwam Neptunus in de poule tot twee overwinningen. Tex Town Tigers werd met 7-3 verslagen, Amsterdam Pirates met 8-2. Het Tsjechische team was deze keer een maatje te groot, daar werd met 5-13 van verloren.

Slechte weersomstandigheden

Als je zo vroeg in het jaar wedstrijden buiten speelt, dan heb je meer dan eens nog een extra tegenstander: Pluvius. Dit weekend was daarop geen uitzondering. Op meerdere plekken in Nederland werden de wedstrijden van zaterdag 1 april afgelast door de overvloedige regenval. De eerste wedstrijd van Neptunus ging wel door.

Als je wint, natuurlijk prima. Maar, we moeten de ogen niet sluiten voor de gevaarlijke spelsituaties die dit soms oplevert. De punten die Tex Town Tigers scoorde waren alle drie het gevolg van geraakt werper of 4-wijd. Niet van honkslagen. Daar mag – ter voorkoming van serieuze blessures – in de toekomst best kritischer naar gekeken worden.

Tsjechische tegenstander een maatje te groot

Voordat de wedstrijd tegen SK Joudrs uit Tsjechië op zaterdag werd gestaakt, ging de strijd gelijk op. Op het moment dat Pluvius de macht in Enschede overnam, stond het 3-4. Toen de wedstrijd werd overgespeeld, was het echter snel voorbij voor de Rotterdamse dames. Toen de wedstrijd klaar was stond de eindstand van 5-13 op het scorebord. Eerder hadden de Tsjechische dames de gastvrouwen van Tex Town Tigers met 22-0 van het veld gespeeld.

Goede overwinningen tegen Amsterdam Pirates en Roef!

De laatste poulewedstrijd (tegen Amsterdam Pirates) en de strijd om de derde en vierde plaats (tegen Roef!) leverden elk ruime overwinningen op. Het slagwerk én het agressieve honklopen mogen best eens onder de aandacht worden gebracht. Het honklopen was zelfs zo goed dat er in beide wedstrijden een ‘homerun-inside-the-park’ kon worden bewonderd. Dit komt normaal niet zo vaak voor.
De zeges tegen de Nederlandse teams maken duidelijk dat Neptunus klaar is voor de start van de competitie. De nederlaag tegen het team uit Tsjechië beschouwen we dan maar als de spreekwoordelijke uitzondering op de regel.

Persoonlijke prijs voor Rachel van Veen

Behalve de derde plaats in de eindrangschikking was er nog een Neptuniaan die in prijzen viel. Rachel van Veen werd aan het einde uitgeroepen tot beste slagvrouw van het toernooi. Over alle wedstrijden samen kwam zij tot een gemiddelde van 0,667.

© Tekst door: Herman Hiemstra
© Foto(s): Kitty Dirksen

 

 

 

Share the Post:

Related Posts