the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

NEPTUNUS SLUIT OPENINGSWEEKEND ONGESLAGEN AF.

Na zeges op vrijdag en zaterdag werd de derde ontmoeting tegen DSS/Kinheim ook door Curaçao Neptunus gewonnen. Slechts tweemaal bereikten de Haarlemmers het derde honk maar de no-run zege kwam niet in gevaar. Eindstand 5-0.

Kevin Kelly was de startende werper in deze thuiswedstrijd. Hij had in eerdere jaargangen aangetoond dat hij meer in zijn mars had dan alleen maar als closer op te treden. De international gooide zeven complete innings, kreeg 23 spelers tegenover zich in het slagperk waarvan hij er zeven met een strike out terug stuurde naar de dugout. Hij kreeg slechts één honkslag tegen.

De laatste twee slagbeurten kwamen achtereenvolgend Aaron de Groot en Diegomar Markwell naar de heuvel om de winst binnen te halen.

Aanvallend kwamen de Neptunianen tot tien hits. Opnieuw was Dwayne Kemp met drie honkslagen de beste aanvaller. De thuisploeg scoorde driemaal in de tweede inning en voegde daar in de zesde en zevende beurt nog een run aan toe. Eindstand 5-0.

Dit betekende dat er in de eerste drie wedstrijden van het seizoen slechts eenmaal gescoord werd door de Haarlemmers. De mannen van coach Gregory Mulder kwamen totaal tot 18 runs.

In het aanstaande weekend is RCH de volgende tegenstander. Zowel op donderdagavond (19.30) als zaterdagmiddag (14.00 uur) wordt er aan de Abraham van Stolkweg gespeeld. De laatste ontmoeting is zondag 16 april in Heemstede. RCH zag een wedstrijd tegen UVV afgelast worden, deze wordt dinsdag 11 april ingehaald. De wel gespeelde twee wedstrijden leverden allebei een duidelijke zege op.

Tekst door: Jan van der Sande
Foto: Robert Bos

Share the Post:

Related Posts