the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

DUBBELE ZEGE SOFTBALSTERS NEPTUNUS TEGEN ROEF!

Het Brabantse Roef! – in 2019 nog kampioen van Nederland – fungeerde als eerste tegenstander van de Rotterdamse dames in het nieuwe seizoen.  Met twee overwinningen (9-1 en 4-3 na verlenging) zijn zij seizoen 2023 uitstekend begonnen.

De eerste wedstrijd

Na een rustig begin kwam de grote klap in de zesde slagbeurt. De drietanders  produceerden toen zeven punten, waarmee de score opliep van 2-1 naar 9-1. Aan slag werden de beste prestaties geleverd door Laura Wissink en Rachel van Veen. Wissink had een gemiddelde van 2-uit-3, waaronder een homerun in haar eerste slagbeurt van de avond. Van Veen  kwam tot 2-uit-4.

De beste prestatie uit de openingswedstrijd kwam op naam van Eva Voortman.  Niet alleen greep zij de winst, zij deed dat met indrukwekkende cijfers. In zes innings  schakelde zij 16(!) tegenstanders op 3-slag uit. Over de hele wedstrijd waren haar cijfers: 16K-1BB-2H.

De tweede wedstrijd

De tweede wedstrijd liet qua scoreverloop een totaal ander beeld zien. Nadat Neptunus in zes innings zorgvuldig een 3-1 voorsprong had opgebouwd, kwam Roef! In hun laatste slagbeurt langszij: 3-3. En dus verlengen!

De wedstrijd werd uiteindelijk in de negende inning beslist. Renske Tellekamp
scoorde toen het winnende vierde punt op een honkslag van Reganied Franka. De pitcher die in de tweede wedstrijd de winst voor zich opeiste was Esmée Toet.
Zij kwam in 2 2/3 inning tot de cijfers: 3K-2BB-0H.

Eva Voortman kwam na haar optreden in de eerste wedstrijd van de avond óók nu weer in actie. In vijf volledige innings kwam zij tot: 11K-0BB – 3H.

De volgende wedstrijden

Zaterdag 22 april reizen de dames naar Enschede voor twee ontmoetingen met Tex Town Tigers, één van de medekoplopers na dit eerste competitieweekend.

Tekst: Herman Hiemstra
Foto: Robert Bos

Share the Post:

Related Posts