the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

SOFTBALSTERS NEPTUNUS WINNEN TWEEMAAL VAN TEX TOWN TIGERS

In het tweede weekend van de fastpitch competitie softbal dames heeft Neptunus tweemaal van Tex Town Tigers gewonnen. Met overwinningen van 4-0 en 7-0 waren de zeges afgetekend. Ondanks de druilerige weersomstandigheden kon er gewoon worden gespeeld. 

De eerste wedstrijd
Met Nienke Weis als startende werper begonnen de Rotterdamse dames  voortvarend. Achtervanger Laura Wissink sloeg opnieuw een homerun in haar eerste slagbeurt (0-1).
Hierna zorgde pinchrunner  Willemijn de Jong voor het tweede punt. Zij werd over de thuisplaat gebracht door een honkslag van Esmée Toet naar het linker-midveld. De score kwam op een moment in de inning dat er al twee nullen waren. Best wel een huzarenstukje, bijzonder dus. 

Na 2 1/3 inning werd Nienke Weis in de cirkel vervangen door Eva Voortman.  De cijfers van Nienke – die op de terugweg is van blessureproblemen – waren 2K-3BB-3H.
In de tussentijd wist Neptunus nog een derde en een vierde maal te scoren. Die scores kwamen op naam van Renske Tellekamp en Reganied Franka. 

De winst in de eerste wedstrijd kon worden bijgeschreven op het conto van Eva Voortman. In 3 2/3 inning kwam zij tot de volgende cijfers: 9K-0BB-1H. De laatste inning nam Esmée Toet voor haar rekening. Haar cijfers daarin waren: 0K-0BB-0H. 

De beste slagvrouw uit de eerste wedstrijd was Laura Wissink met 3-uit 4, waaronder een tweede homerun in de reguliere competitie. 

De tweede wedstrijd 

Met voor Neptunus opnieuw Eva Voortman in de cirkel, startte in de namiddag de tweede wedstrijd van de double header. Bij Tex Town Tigers kreeg Lisa Brink de bal.
Zij werd in de tweede Rotterdamse slagbeurt direct onthaald op honkslagen van Renske Tellekamp en Eva Voortman. Op het moment dat Laura Wissink daar een opofferingsslag aan kon toevoegen, scoorde Tellekamp  0-1. Kort daarna werd het in de derde inning 0-2. Het tweede punt voor de drietanders werd gescoord door Willemijn de Jong op een tweehonkslag van Minke Blok. 

Bij Tex Town Tigers maakte Lisa Brink na 2 1/3 inning plaats voor Zoe Gillis. Zij kon echter niet voorkomen dat de score aan de kant van Neptunus opliep van 0-2 naar 0-5. De punten werden gescoord door Judith Buschman, Minke Blok en Renske Tellekamp. Daarmee was de Rotterdamse scoringsdrift nog niet ten einde. Er kwamen nog twee punten bij: de eindstand van de tweede wedstrijd kwam daarmee op 0-7. 

De winst in de tweede wedstrijd was opnieuw voor Eva Voortman. In vijf volledige innings kwam zij tot 12K-3BB-1H.  In de laatste twee innings verdiende Esmée Toet een save met de cijfers 2K-1BB-0H. 

De volgende wedstrijden 

Zaterdag 29 april opnieuw twee uitwedstrijden. De dames reizen deze keer naar Vleuten voor een ‘double header’ met en tegen promovendus UVV. 

Er wordt gespeeld op sportpark De Paperclip in Vleuten. De wedstrijden starten om 14.00 uur en 16.10 uur. 

 

Tekst: Herman Hiemstra
Foto’s : Kitty Dirksen

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More