the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

SIRENS: VAN OPLEIDINGSTEAM NAAR KWEEKVIJVER VAN TALENT

Teamfoto Sirens, seizoen 2023

De samenwerking van Neptunus en Storks dateert van het begin van het seizoen 2022 en is dus nog maar nauwelijks anderhalf jaar oud. Er samen voor zorgen dat jong softbaltalent voor de regio behouden blijft en er tegelijk voor zorgen dat talenten die zich blijven ontwikkelen de kans krijgen door te groeien naar de selectie van Neptunus, in de landelijke hoofdklasse. 

Om het nieuwe team op een goede manier een plaatsje te geven in de structuur van de beide verenigingen, moest er als eerste een nieuwe naam komen. Er werd gekozen voor ‘Sirens’. De naam Sirens is afgeleid van de halfgodinnen uit de Griekse mythologie. Gevaarlijke schepsels met het hoofd van een vrouw en het lichaam van een vogel (de ooievaar van Storks). Zij vochten meestal in de buurt van water. Daarmee is – behalve de relatie met Storks óók de relatie met Neptunus direct duidelijk. 

In de tweede klasse landelijk werd ‘Neptunus/Storks Sirens’ ingeschreven – het gezamenlijke opleidingsteam. Uitkomende in poule B werd het reguliere deel van de competitie direct beloond met een kampioenschap. 

Toch promotie naar de Eerste Klasse 
Hoewel promotie naar de Eerste klasse in de nacompetitie net niet werd gehaald, kwam het daarna via een bestuurlijke ingreep op nationaal niveau alsnog voor elkaar.   
Doordat één van de collega-teams zich op het laatste moment terugtrok, kreeg Sirens de opengevallen plaats aangeboden. Er volgden een aantal maanden van hard werken en veel trainingsarbeid en daar plukken de meiden nu de vruchten van. 

Lizzy Kwakernaak

Op meeloopstage bij de hoofdmacht
In de aanloop naar het nieuwe buitenseizoen is het een goede gewoonte van Neptunus dat zij deelneemt aan een aantal indoortoernooien. Bij één van die toernooien – het pré-season toernooi van Roef! – mochten twee toptalenten van Sirens hun krachten meten met tegenstandsters uit de hoogste landelijke competitie.
Beide meiden (allebei 16 jaar jong!) deden het voortreffelijk. Volledig onbevangen en goed gecoacht door enkele internationals, kwamen zij – bij een gemiddelde inzet van 7 innings elk – tot de volgende cijfers. 

  • Lizzy Kwakernaak 10K- 4BB – 4H 
  • Kika Bonara 6K – 3BB – 3H 

Beiden zijn vorig jaar geselecteerd voor Talent Team NL en zijn daarvoor verhuisd naar Amsterdam.
Inmiddels is ook Chimène Netten hiervoor geselecteerd; zij gaat vanaf augustus 2023 aan het programma van Talent Team NL deelnemen. 

Sirens heeft dit seizoen voor het eerst ook buitenlandse speelsters  
Als je positieve reputatie je vooruitsnelt, dan duurt het niet lang voordat er zich ook buitenlandse speelsters bij je melden.  
Tussen 31 mei en 31 juli is Chana Wolfe van de Mid-American Christian University uit Oklahoma City (USA) beschikbaar. Zij speelt primair als pitcher, maar is óók op de posities 2de honk, 3de honk en outfield inzetbaar. Volgens de informatie is zij een goede pitcher en een prima slagvrouw. Dat zij maar een relatief beperkte periode beschikbaar is, heeft alles te maken met de vakantieperiode van de universiteit. 

De tweede buitenlandse speelster die we dit seizoen mogen begroeten is Ilaria Casarotto uit Italië. Dochter van een Italiaanse honkballer en ook een begenadigd atlete uit het team van UCLA in Los Angeles. Zij speelt het hele seizoen bij ons en combineert dit met een stage watermanagement in Delft. 

Nieuwe speelsters zijn altijd welkom
Coaches en staf van Sirens komen graag in contact met nieuwe speelsters.
Voor het werven van nieuwe speelsters wordt er gekeken naar spelervaring, motivatie en potentie. Het merendeel van de meiden is tussen de 16 en 19 jaar. Maar er spelen ook drie twintigers en een ‘oudje’ van begin 30 mee. Dat kan gewoon. Sterker nog, dat is juist goed. Hun ervaring vormt een mooi tegenwicht voor al dat jonge enthousiasme. 

Ben je lid van Neptunus of van Storks? Neem dan contact op met één van de coaches. Voor Neptunus is dat Ivo Weis, voor Storks Roy Netten. Ben je nog geen lid van één van de verenigingen, kom dan eens kijken bij een wedstrijd.  De wedstrijdkalender vind je op de site van de KNBSB.

De wedstrijden worden afwisselend in Rotterdam (bij Neptunus) of in Kijkduin (bij Storks) gespeeld. 

 

Tekst: Herman Hiemstra
Foto’s: Kitty Dirksen

 

 

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More