the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

NEPTUNUS ZEGEVIERT TWEEMAAL OVER UVV

Zaterdag 29 april stonden koploper Neptunus en hekkensluiter UVV tweemaal tegenover elkaar.
UVV debuteert dit jaar op het hoogste niveau, de positie die Neptunus vorig jaar innam.  Maar waar Neptunus al vanaf het eerste moment goed van start ging met het winnen van wedstrijden, hebben de dames van UVV minder geluk.  Alle wedstrijden tot nu toe gingen verloren – sommige daarvan zelfs met toepassing van de mercy rule. 

De eerste wedstrijd  

Op een zonovergoten sportpark De Paperclip startte de eerste wedstrijd van de double header van vandaag om 14.00 uur. Met Nienke Weis in de cirkel voor Neptunus werd een 9-0 zege gehaald. Goed slagwerk van met name Damishah Charles, Renske Tellekamp, Reganied Franka en Judith Buschman legde de basis voor de overwinning. Daar komt bij dat de pitchers van UVV onverwacht veel 4-wijd gooiden, waardoor stilaan meer loopsters van Neptunus op de honken kwamen die stuk-voor-stuk tot scoren kwamen.

Voor Neptunus gooiden Nienke Weis en Esmée Toet. Samen kwamen zij tot de volgende cijfers: 6K-3BB-5H. De winst van de eerste wedstrijd van vanmiddag komt op naam van Esmée Toet. 

De tweede wedstrijd 

Met Esmée Toet opnieuw in de cirkel is de tweede wedstrijd intussen begonnen. Laura Wissink, die met een 2-honkslag op de honken was gekomen, werd door Damishah Charles – met eveneens een 2-honkslag – over de thuisplaat gebracht (0-1). Damishah Charles zorgde voor een 0-2 voorsprong door een foutje in de afwikkeling van een dubbelspel. Dat had 6-4-3 moeten zijn, maar de korte stop kreeg de bal op haar arm waardoor die richting midveld rolde. Dat gaf Damishah precies genoeg tijd om te scoren. 

Hierna liep de score gestaag op, om in de 4de inning bij 6-0 te eindigen. Opnieuw dus gewoon weer twee soevereine overwinningen. Prima prestaties. 

De heuvelwinst in de tweede wedstrijd was voor Eva Voortman. In vier innings kwam zij tot de volgende cijfers: 11K-1BB-0H. 

De wedstrijden van volgend weekend 

Zaterdag 6 mei speelt Neptunus thuis in het Familiestadion om 13.00 en 15.10 uur twee wedstrijden tegen Sparks uit Haarlem. Het lijkt erop dat Sparks, Roef! Olympia en Neptunus straks gaan uitmaken wie er op de plaatsen 1 en 2 van de ranglijst terecht komen en zich daarmee plaatsen voor de Holland Series.  In de Holland Series wordt aan het einde van het seizoen beslist wie er uiteindelijk landskampioen wordt.

 

Tekst: Herman Hiemstra
Foto’s : Kitty Dirksen

Share the Post:

Related Posts