the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus wint tweemaal van Sparks en blijft ongeslagen

Op de feestdag waarop Neptunus stilstaat bij haar 80ste verjaardag, gaan de softbalsters aan de slag met een double header tegen Sparks. De laatste seizoenen één van de grootmachten in de hoofdklasse en een directe concurrent voor de topplaatsen in de eindrangschikking waarmee deelname aan de Holland Series kan worden afgedwongen. 

Twee overwinningen (8-0 en 6-3) zorgen ervoor dat Neptunus zich ongeslagen aan de kop van de ranglijst handhaaft. 

De eerste wedstrijd 

Met een in topvorm verkerende Eva Voortman in de cirkel, viel er aanvallend voor Sparks weinig eer te behalen. Toen de rookwolken na de eerste helft van de vijfde inning waren opgetrokken, stond er een veelzeggende eindstand op het scorebord: 8-0 voor Neptunus. Met inachtneming van de mercy rule was de wedstrijd voorbij. 

Alle speelsters van Neptunus lieten zich in het slagperk gelden. Maar de allerbeste was deze keer achtervanger Laura Wissink. Niet alleen scoorde zijn 3-uit-3, ze sloeg ook nog eens 4 van de 8 punten binnen. Een prima prestatie! 

Eva Voortman was winnende werper. Zij kwam na vier volledige innings tot de veelzeggende cijfers 12K-1BB-1H. In de vijfde Haarlemse slagbeurt maakte Nienke Weis het karwei keurig af met de cijfers 1K-0BB-1H. 

De tweede wedstrijd 

Het was Sparks dat in de tweede slagbeurt van de tweede wedstrijd de score opende. Op het moment dat Nienke Weis haar plek in de cirkel afstond aan Eva Voortman was het direct afgelopen met de scoringsdrift van de Haarlemse dames. Vanaf de derde slagbeurt zette Neptunus succesvol de achtervolging in. 

De eerste die punten binnensloeg was Damishah Charles. Een enorme driehonkslag richting linksveld zorgde ervoor dat zowel Eva Voortman als Laura Wissink konden scoren. Charles zorgde zelf voor het derde punt door de thuisplaat te stelen.

In de vierde slagbeurt zorgde Reganied Franka voor het vierde Rotterdamse punt. Daarna brachten Rachel van Veen en Anouk van den Heuvel het vijfde en zesde punt op het scorebord.
De zevende inning bracht aan Neptunuszijde Esmée Toet naar de cirkel. Zij nam het pitchen van Eva Voortman over. Door een honkslag van international Suka van Gurp scoorde Sparks nog een derde punt, maar daar bleef het bij.

Ook in de tweede wedstrijd was Eva Voortman de winnende werper. Zij kwam in 4 innings tot de cijfers 6K-4BB-1H. Aan slag ging de strijd gelijk op. Zowel Eva Voortman als Damishah Charles en Judith Buschman brachten het tot een score van 2-uit-3. 

De volgende wedstrijden 

Op zaterdag 13 mei reist Neptunus naar Amsterdam voor twee wedstrijden tegen Amsterdam Pirates. Er wordt gespeeld op het Loek Loevendie Ballpark. De eerste wedstrijd begint om 14.00 uur.
Die wedstrijden zijn mogelijk een opwarmer voor de krachtmeting die op Hemelvaartsdag op het programma staat. Dan wacht regerend Nederlands en Europees kampioen Olympia voor een double header in Haarlem. Er wordt gewoontegetrouw gespeeld in het Nol Houtkamp Sportpark waar de eerste wedstrijd om 14.00 uur begint.

Foto’s: Kitty’s Fotografie
 

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More