the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus wint tweemaal van Amsterdam Pirates en blijft ongeslagen

 

Ook na het vijfde competitieweekend blijft Neptunus de hoofdklasse fastpitch softbal voor dames ongeslagen aanvoeren. Amsterdam Pirates werd op eigen veld tweemaal verslagen: de eerste maal met 7-11. De tweede maal met 1-8. 

De eerste wedstrijd 

Door enorme driehonkslagen van Laura Wissink en Esmée Toet werd zeer snel een 0-4 voorsprong genomen. Via 0-6 en 3-7 werd het toch nog spannend. Dat kwam voornamelijk doordat Kirsten Fischer, die Nienke Weis in de cirkel had vervangen, het onverwacht moeilijk had tegen de slagvrouwen van Amsterdam. 

Bij de stand 7-11 kwam Eva Voortman als reliever in actie om de Amsterdamse aanvalsdrift te beteugelen. Met de cijfers 4K-0BB-0H lukte dat uitstekend. Zij verdiende de ‘save’.  De winst was – ondanks de heftige Amsterdamse tegenstand – toch voor Kirsten Fischer. 

In het slagperk was Laura Wissink de beste, zij kwam tot 4-uit-5. 

De tweede wedstrijd

Nu begon Eva Voortman voor Neptunus in de cirkel. Zij deed dat zo soeverein, dat het lange tijd leek dat zij op weg was naar haar eerste ‘no hitter’ van dit seizoen.
Juist voor het einde van de 6de Amsterdamse slagbeurt kwam linksvelder Mara Vonk onverwacht met een honkslag op de honken. Toen Voortman na zes volledige innings haar plek in de cirkel overgaf aan Esmée Toet waren dit haar (imposante) cijfers: 10K-0BB-1H. Dat Amsterdam hierna nog éénmaal scoorde was eigenlijk alleen nog maar van belang voor de statistieken. 

De aanval van Neptunus produceerde in de 4de, 5de, 6de en 7de inning in totaal 8 punten. 

De winst was voor Eva Voortman. In het slagperk waren Damishah Charles en Minke Blok in de tweede wedstrijd de beste, zij scoorden allebei 2-uit-3.

De wedstrijden op Hemelvaartsdag 

Donderdag 18 mei staan de twee sterkste teams uit de competitie van dit jaar (Neptunus en Olympia) voor het eerst tegenover elkaar. Er wordt gespeeld in het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem. De eerste wedstrijd begint om 13.00 uur. 

 

Foto’s: Kitty’s Fotografie

Share the Post:

Related Posts