the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Olympia en Neptunus delen de punten

Hemelvaartsdag werd er – vanwege het oefenprogramma van Team Kingdom of the Netherlands – een volledige extra wedstrijdronde ingelast. De kraker van de donderdag was de ontmoeting tussen Neptunus en Olympia, de nummers één en twee van de ranglijst.

Het kwam uiteindelijk tot een puntendeling: Neptunus won de eerste wedstrijd (met 0-2), Olympia de tweede partij met 7-12.

De eerste wedstrijd

Je kon als geïnteresseerd toeschouwer geen moment achteroverleunen en even ontspannen. Steeds gebeurde er wel iets. Dat maakt wedstrijden met goede pitching en weinig scores juist zo interessant.

Leek eerst één vroege score in de tweede inning al voldoende, er kwam in de zevende inning nog een tweede punt bij. Verder legden de werpers de slagploegen behoorlijk aan banden; het was een (bijna) klassiek werpersduel. Het enige dat opviel, was dat de werpers van Olympia (Jessie van Aalst en Lisa Hop) veel meer worpen nodig hadden dan Eva Voortman, de pitcher van Neptunus.

Zoals gezegd, pakte Eva de winst met opnieuw imposante cijfers: 9K-0BB-3H. Met deze 9 maal drieslag heeft zij de 100 voor deze competitie volgemaakt. Gefeliciteerd!

Ook door de aanval van Neptunus werd niet veel geslagen, de beste was Renske Tellekamp met 1-uit-2; Esmée Toet en Laura Wissink brachten elk 1-uit-3 op het scorebord.

De tweede wedstrijd

Dit was in meer dan een opzicht het tegenovergestelde van de eerste wedstrijd. Werd er in de eerste wedstrijd bijna niet geslagen, nu kwamen er in totaal 22 honkslagen op het scorebord.

In aanvallend opzicht was de vijfde inning voor de Neptunus dames het meest succesvol. Toen werd een 4-0 achterstand in één klap omgezet in een 4-6 voorsprong. Daarna liet de explosieve aanval van Olympia nog even haar ware gezicht zien. Tussen de 5de en 7de inning ging de score van 4-6 voor Neptunus naar 12-7 voor Olympia. Doordat de reguliere pitching van Neptunus bij de tweede wedstrijd (Nienke Weis en Esmée Toet) de aanval van Olympia niet tot staan kon brengen, kreeg Lizzy Kwakernaak – een van de grote talenten van Syrens – haar vuurdoop. Ze heeft het 1 2/3 inning zwaar gehad, maar zich er met steun van haar veldspelers goed doorheen geslagen. Haar cijfers waren: 0K-2BB-6H. Zij kwam in de laatste inning ook nog aan slag en produceerde daar en passant haar éérste hoofdklassehonkslag.

Door dit resultaat blijft Neptunus lijstaanvoerder van de hoofdklasse met twee punten voorsprong op Olympia.

De volgende wedstrijden

Zaterdag 20 mei zijn de volgende wedstrijden. Aan de Abraham van Stolkweg krijgen wij bezoek van Onze Gezellen. De eerste wedstrijd begint om 15.00 uur.

Foto: Kitty’s Fotografie

Share the Post:

Related Posts