the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus wint twee keer van Onze Gezellen

Het waren zware dagen voor alle hoofdklasseteams. Op Hemelvaartsdag een volledig programma, één dag rust en op zaterdag nogmaals een volledig programma.
Omdat de naaste concurrenten voor de bovenste plaatsen allemaal één wedstrijd van de ontmoetingen op zaterdag verloren en Neptunus beide keren won, hebben zij de koppositie nu iets steviger in handen. 

Neptunus won beide ontmoetingen met het kleinst mogelijke verschil (4-3 en 5-3). Als je naar de plaatsen op de ranglijst kijkt, verliepen de wedstrijden veel spannender dan dat je vooraf zou verwachten. Maar het resultaat is het enige dat telt. 

De eerste wedstrijd 

Eigenlijk is het concept betrekkelijk simpel. Met Eva Voortman in de gelederen heeft de tegenstander op te boksen tegen één van de beste pitchers van Europa van dit moment. Dat maakt de aanvallende mogelijkheden voor de tegenstander al een stuk minder groot.
In de 4 ½ inning dat zij actief was, had Onze Gezellen weinig in te brengen (7K-1BB-2H). In de tussenliggende tijd zorgde gedegen slagwerk van Anouk van den Heuvel, Tammie Lijbers en Minke Blok voor een 4-1 voorsprong. 

Neptunus was hiermee nog niet in veilige haven. Met Nienke Weis als opvolgster liep de voorsprong langzaam terug. Bij de stand 4-2 in de 7de inning en alle honken bezet kwam Esmée Toet haar vervangen voor het maken van de laatste nul. Dat lukte, nadat Onze Gezellen nog eenmaal had gescoord (4-3). Daarmee was de eerste overwinning een feit. 

De tweede wedstrijd 

Met opnieuw Eva Voortman als startende werper zette Neptunus vanaf de eerste slagbeurt direct de aanval in. Een homerun van Laura Wissink in combinatie met honkslagen van Damishah Charles en Eva Voortman zorgden direct voor een 3-0 voorsprong.
In totaal was de aanval van Neptunus in de tweede wedstrijd goed voor 12 honkslagen. Dat er vervolgens maar vijf punten worden gescoord, is jammer.  Maar goed, het gaat om het resultaat. 

Eva gooide in de tweede wedstrijd 4 innings (8K-0BB-3H). Opnieuw ijzersterk. Hierna maakte Esmée de wedstrijd af door de drie laatste innings voor haar rekening te nemen. 

In de cirkel zorgde Eva Voortman tweemaal voor de winst, Esmée Toet zorgde tweemaal voor een save.  

De wedstrijden van het komende weekend 

Zaterdag 27 mei reist lijstaanvoerder Neptunus naar Brabant voor een double header tegen Roef! In Moergestel. De eerste wedstrijd begint om 13.30 uur. 

Foto: Kitty’s Fotografie

Share the Post:

Related Posts