the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Tweemaal winst Koninkrijksteam tegen Tsjechië

Als we de wereldranglijst van de WBSC mogen geloven, is het landenteam van Tsjechië – samen met het Koninkrijksteam – op papier één van de sterkste fastpitch damessoftbalteams van Europa. Vandaar dat het een prima besluit leek om elkaar in een cyclus van oefenwedstrijden te ontmoeten.

Na een ruime overwinning in Hoofddorp (7-0) werd ook in Rotterdam tweemaal door het Koninkrijksteam gewonnen: 4-3 en 6-4.

Nu is winnen van zo’n sterke tegenstander altijd goed, maar daar moet ik toch een opmerking bij plaatsen. Tsjechië was met een minimale selectie van slechts 14 speelsters naar Nederland gereisd. In deze groep bevonden zich welgeteld twee pitchers: Veronica Peckova en Anna Zoulova. Peckova is al jaren een topper van het niveau dat je met onze Eva Voortman kunt vergelijken. Dat zij haar normale niveau in deze wedstrijden slechts incidenteel haalt, wijst op oververmoeidheid in casu overbelasting. Ze had grote moeite met het vinden van de slagzone.  Dat zet de prima prestaties van het Koninkrijksteam in een verkeerd daglicht.

Morgen vindt in Soest de laatste wedstrijd van deze cyclus plaats. Tijdens deze vierde en laatste interland van deze cyclus heeft Nienke Weis haar debuut in de selectie van het Koninkrijksteam gemaakt. Ze deed dat voortreffelijk.

Het is jammer dat Tsjechië zich niet voor het WK-kwalificatietoernooi heeft weten te plaatsen. Vanuit Europa zijn Italië en het Koninkrijksteam de enige deelnemers.

 

Foto: Kitty’s  Fotografie

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More