the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Diegomar Markwell heeft een nieuwe functie

Diegomar Markwell – sinds 2005 actief voor de vereniging als speler en  pitching coach – heeft een nieuwe functie. Hij is door de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond benoemd tot pitching coach van het Koninkrijksteam baseball. Markwell krijgt samen met Robin van Doornspeek, die de pitchingcoördinatie van de programma’s van alle nationale teams onder zijn hoede heeft, de taak om zijn pitchers klaar te stomen voor het EK. Het Koninkrijksteam verdedigt eind september de Europese titel in Tsjechië.

Naast zijn 100 interlands voor Team Kingdom of the Netherlands, speelde hij 241 wedstrijden in de Hoofdklasse, waarvan 233 als starter. Daarin heeft hij het fenomenale W-L Record van 156-31 bij elkaar gespeeld. Hij gooide bovendien 1.014 strikeouts. Zijn 156 wins brengen hem op de tweede plaats in de ranglijst voor meeste Hoofdklasse wins aller tijden. Achter Rob Cordemans, die meer dan 200 wedstrijden won, en vlak boven de voormalig recordhouder Bart Volkerijk, die 150 wedstrijden won.

Hij neemt zondagavond – in het drieluik tegen UVV – afscheid als speler.  Wel blijft hij ook voor Curacao Neptunus actief als pitching coach.

Wij wensen Diegomar veel succes in zijn nieuwe functie.

Foto credit: Pim van Nes

Share the Post:

Related Posts