the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus wint tweemaal van Tex Town Tigers

Dit weekend stond er voor Neptunus een ‘double header’ met Tex Town Tigers uit Enschede op het programma.  In de eerste wedstrijd verliep het geheel de eerste twee innings rustig. Beide pitchers (Lindsey Meadows en Eva Voortman) hielden de slagploegen van beide kanten keurig onder controle.  Er werd niet gescoord. Toen was het tijd voor de gelijkmakende derde slagbeurt.

De aanval van Neptunus liep leeg: er leek geen einde te komen aan het aantal speelsters dat met honkslagen, vier wijd of geraakt werper op de honken kwam. In één slagbeurt liep de score op van 0-0 naar 9-0.  Eén slagbeurt later werd het 10.-0 en kwam er een einde aan de ongelijke strijd door toepassing van de ‘mercy rule’,

Hoewel vrijwel alle speelsters zich prima weerden aan slag, was Damishah Charles de beste. Zij zorgde voor vier binnengeslagen punten.  Dat kwam onder meer door een enorme tweehonkslag met alle honken bezet.
De eerste wedstrijd werd met pitchen gewonnen door Eva Voortman. Haar cijfers over vier volledige innings: 9K-1BB-2H.

Bij de tweede wedstrijd bleken de kaarten anders geschud. Opnieuw was het Neptunus die op voorsprong kwam, maar nu kwam Tex Town Tigers keurig terug. Via de tussenstanden 2-0, 5-0, 5-3 en 5-6 werd het uiteindelijk 6-6 na het reguliere aantal van zeven innings. Verlengen! Daarin speelt de factor geluk natuurlijk ook mee. Deze keer was Neptunus de gelukkige door uiteindelijk ook de tweede wedstrijd met 7-6 te winnen.
In de verlenging was er een hoofdrol voor Kirsten Fischer.  Zij scoorde niet alleen het winnende punt, ze werd ook winnende werper. In vier volledige innings kwam zij tot de cijfers: 1K-1BB-2H.

 

Met twee wedstrijden minder gespeeld neemt Neptunus nu de tweede plek in op de ranglijst – effectief is zij echter gewoon samen met Olympia lijstaanvoerder van de hoofdklasse.

De wedstrijden van volgende week

Zaterdag 10 juni ontvangen wij UVV aan de Abraham van Stolkweg voor twee wedstrijden.  De eerste bal wordt om 14.00 uur gegooid.

 

Foto: Kitty’s Fotografie

 

Share the Post:

Related Posts