the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Softbalsters Neptunus winnen tweemaal van UVV

Dit weekend stond er een double header op het programma tegen UVV.  Nu is Neptunus gedeeld lijstaanvoerder en UVV hekkensluiter. Maar dat neemt niet weg dat er wel degelijk sprake kan zijn van spannende wedstrijden. Dat bleek in de eerste ontmoeting die Neptunus met de spreekwoordelijke hakken over de sloot won (2-1). 

Die eerste ontmoeting stond vooral in het teken van de beide pitchers: Lauren Heijnsdijk van UVV en Eva Voortman van Neptunus. 

Er werd over het algemeen in de eerste wedstrijd heel weinig geslagen. Tot aan de zevende inning wisten slechts welgeteld drie Neptunus-dames met een honkslag de honken te bereiken. Twee van hen (Minke Blok en Tammie Lijbers) deden dat met verre tweehonkslagen in het outfield. De derde speelster die een honkslag produceerde was Damishah Charles.
Maar voor het overige was het wachten tot de allerlaatste reguliere slagbeurt (de 7de) toen Anouk van den Heuvel en Eva Voortman met honkslagen Kirsten Fischer en Judith Buschman in staat stelden de overwinning veilig te stellen.

Out by rule 

In de tweede slagbeurt van Neptunus gebeurde nog iets bijzonders met één van de speelsters. Zij werd ‘out by rule’ gegeven. Uit navraag bleek dat zij bij het plaatsen van een stootslag op de plaat stond. En dat mag niet. Vandaar ‘out by rule’.  

Eva Voortman matchwinner 

Niet alleen zorgde Eva met het geven van de beslissende honkslag voor de overwinning; ze was ook voor de 13de maal in deze competitie de winnende werper. Haar cijfers waren (alweer) indrukwekkend: 15K-0BB-3H. 

De tweede wedstrijd 

Met Esmee Toet in de cirkel had de blauwwitte aanval het vizier weer op scherp. Dit leidde tot de volgende productie: 

  • 2-honkslag: Laura Wissink, Damishah Charles, Anouk van den Heuvel, Renske Tellekamp 
  • 3-honkslag: Minke Blok 
  • Homerun: Eva Voortman, Minke Blok 

Willemijn de Jong, in de wedstrijd gekomen als pinch hitter, zorgde voor haar eerste honkslag in de hoofdklasse. Die honkslag was meteen een zogeheten ‘walk-off’ hit. Een honkslag waarop direct werd gescoord. Voor een debuut-actie wel bijzonder.
Toen er na 5 volledige innings werd gestopt, had Neptunus met 9-2 gewonnen.
 

Esmee Toet gooide een completed game die zij winnend afsloot met de volgende cijfers: 3K-1BB-4H.  

Over beide wedstrijden zorgde Minke Blok – zie foto – voor de beste resultaten in het slagperk. Zij produceerde een tweehonkslag, een driehonkslag én een homerun.

 

Foto: Kitty’s Fotografie

 

Share the Post:

Related Posts