the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus klopt Sparks Haarlem na twee spannende wedstrijden

Ondanks de warmte maakten de nummers twee en drie van de hoofdklasse er zaterdag in Haarlem twee spannende wedstrijden van. In beide gevallen trokken de Rotterdamse dames aan het langste eind. De eerste wedstrijd eindigde in 0-1; de tweede in 4-5. 

De eerste wedstrijd 

De eerste wedstrijd was vooral de wedstrijd van Eva Voortman. Niet alleen scoorde zij het enige punt (op een honkslag van Damishah Charles). Ze leek aanvankelijk ook op weg naar haar eerste ‘perfect game’ van dit seizoen.
Na 6 innings waren haar cijfers 12K-0BB-0H. In de 7de inning kwam er nog één speelster van Sparks met 4 wijd op de honken. Er waren toen overigens al twee nullen! Weg perfect game, maar wel weer imposante cijfers: 12K-1BB-0H. 

Weliswaar was het team goed voor zeven honkslagen, maar die vielen allemaal te verspreid in de wedstrijd.
Aan slag waren Damishah Charles en Eva Voortman de besten. Zij kwamen elk tot een score van 2-uit-4. 

De tweede wedstrijd 

In de tweede wedstrijd was het Neptunus dat aanvankelijk een voorsprong nam. Dat kwam door scores van Eva Voortman op een honkslag van Laura Wissink in de eerste inning en een tweede punt door Renske Tellekamp op een honkslag van Eva Voortman, in de tweede inning. 

Neptunus nam de beslissende voorsprong in de vierde inning toen achtereenvolgens Reganied Franka, Eva Voortman en Laura Wissink over de thuisplaat snelden. 

De finish werd in de zevende inning bereikt door de eindstand 4-5 voor Neptunus. Hoewel Eva Voortman ook de winst van de tweede wedstrijd op haar conto kreeg, pitchte zij samen met Esmée Toet. Samen kwamen zij in 7 innings tot de volgende cijfers: 2K-3BB-9H. 

Na de wedstrijden van dit weekend ziet de top van de ranglijst er als volgt uit: 

    1.  Olympia Haarlem 24-42
    2.  Neptunus 22-38
    3.  Sparks Haarlem 22-26
    4.  Roef! 22-22

 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts