the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Nederland verliest eerste oefenwedstrijd van Taiwan met 4-7

Dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden, was vooraf eigenlijk al bekend. Daarvoor is het onderlinge krachtsverschil tussen beide landen te groot. Taiwan staat derde op de wereldranglijst; het  Koninkrijksteam – de kampioen van Europa – neemt op de wereldranglijst de tiende plek in.

Toch begon het Koninkrijksteam zeer sterk aan de wedstrijd. Met Neptunuspitcher Eva Voortman in de cirkel werden de Taiwanese slagvrouwen in de eerste slagbeurt één-voor-één met 3-slag naar de dugout teruggestuurd.
In de tweede inning leek Taiwan de score te openen, maar snelle actie van Laura Wissink voorkwam schade. Zij schakelde de Taiwanese loopster uit op de thuisplaat.

Over het algemeen was het Koninkrijksteam zeker niet de mindere van de – op papier – veel sterkere tegenstander. Dit bleek vooral in de 5de inning toen de Nederlandse meiden voor de tweede maal in de wedstrijd op voorsprong kwamen.

De laatste scores waren echter voor Taiwan. Een aantal slordigheden aan Nederlandse kant en enkele prima honkslagen zorgden voor een einduitslag van 4-7 voor Taiwan.

Vanavond om 19.00 uur volgt de tweede wedstrijd uit de cyclus. Plaats van handeling is dan het veld van Olympia in Haarlem. De wedstrijd wordt live uitgezonden door honkbalsoftbal.tv die de beelden van SDTV overneemt.

 

Foto: Louis Jay Sienders

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More