the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus klopt Amsterdam Pirates tweemaal in een warme double header

Op de laatste speeldag vóór de zomerstop van vier weken ontmoeten Neptunus en Amsterdam Pirates elkaar op een zonovergoten sportpark aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam.  

Alsof er eerder deze week geen drie pittige oefenwedstrijden door het Koninkrijksteam met en tegen Taiwan zijn afgewerkt, stonden de Neptuniaanse internationals Eva Voortman, Laura Wissink en Damishah Charles weer fris en fruitig aan de start voor de eerste wedstijd in de double header tegen Amsterdam Pirates. 

De eerste wedstrijd eindigde in een reguliere 4-0 overwinning voor Neptunus. Naast het slagwerk op de juiste momenten was het toch vooral weer Eva Voortman die met een knallende no hit-no run score een forse bijdrage leverde aan de overwinning. De cijfers 15K-2BB-0H spreken boekdelen. 

De Rotterdamse punten werden gescoord door Eva Voortman, Damishah Charles, Judith Buschman en Minke Blok.
Beste slagvrouw was Eva Voortman met een score van 1-uit-2. Maar de lange klappen van Damishah Charles (3-honkslag), Willemijn de Jong (2-honkslag) en Renske Tellekamp (2-honkslag) mogen hier zeker niet onvermeld blijven. 

Tweede wedstrijd 

In de tweede wedstrijd werd de Rotterdamse verdediging geleid door Esmée Toet. Met steun van veel en venijnig slagwerk werd in de vijfde inning de eindstand bereikt: 7-0. De winnende cijfers van Esmée waren: 3K-1BB-4H.
Door toepassing van de ‘mercy rule’ werd de wedstrijd na afloop van de vijfde inning beëindigd.  

Tal van uitstekende prestaties van de Neptunus-dames in het slagperk. Zonder wie-dan-ook te kort te doen, hieronder de vier besten: 

  • Laura Wissink 2-uit-3 
  • Anouk van den Heuvel 3-uit-3 
  • Tammie Lijbers 2-uit-3 
  • Renske Tellekamp 3-uit 3 

Twee prima overwinningen waarmee Neptunus voor de zomerstop op 42 punten uitkomt en de eerste plaats in de competitie deelt met regerend lands- en Europees kampioenschap Olympia Haarlem. 

De laatste wedstrijden van het Koninkrijksteam tegen Taiwan 

Omdat er dit weekend een volledig programma in de hoofdklasse moest worden afgewerkt, vinden de laatste wedstrijden uit de oefenreeks van het Koninkrijksteam tegen Taiwan volgende week plaats. 

Op maandag 26 juni om 19.00 uur is de volgende wedstrijd in Rijswijk op het veld van Red Lions. Op dinsdag de 27ste om 16.00 uur wordt de laatste wedstrijd in de reeks tegen Taiwan gespeeld in Houten, op het veld van de Dragons. 

 

Foto: Kitty’s Fotografie

Share the Post:

Related Posts