the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Curaçao Neptunus vervolgt ‘top-vier competitie’ tegen Amsterdam Pirates

Na het afgelopen weekend tweemaal winst tegen mede koploper HCAW, volgt vanaf donderdag 29 juni voor het team van coach Greg Muller het drieluik tegen Amsterdam Pirates. Verleden jaar nestelde HCAW zich met succes tussen deze twee ploegen, maar in de vele jaren daaraan vooraf gaande waren de confrontaties tussen Rotterdam en Amsterdam lang beslissend voor de bovenste plaatsen.

De ploeg van de nieuwe coach Mervin Gario heeft veel aan kwaliteit ingeboet. Zo maakten drie werpers, Shairon Martis, Tom de Blok en Mike Groen, de overstap naar Neptunus. Daarnaast stopte de long-bal hitter Kalian Sams en Delano Selassa verhuisde terug naar HCAW. Dit zien we momenteel duidelijk in de stand terug. De bovenste vier namen allemaal de helft van hun behaalde punten mee. Het verschil tussen de Rotterdammers en HCAW is nu vier punten en datzelfde verschil zit er nu ook tussen de Bussummers en Pirates. RCH-Pinguins, verrassend tot de vierde plaats gekomen, heeft nu pas één wedstrijd gewonnen en heeft vooral nederlagen met grote verschillen moeten incasseren.

Terug naar het aanstaande weekend. Donderdagavond, aanvang 19.30 uur, komen de Amsterdammers naar de Abraham van Stolkweg. Bij de thuisploeg zal de 22-jarige Amerikaanse catcher Tony Krueger zijn debuut maken. Afgelopen dinsdag arriveerde hij in ons land. Gelet op de historie tussen beide teams verwachten we drie goede wedstrijden.

Wij rekenen dan ook op veel publiek. Het vervolg is als volgt. Zaterdag om 14.00 uur is de tweede ontmoeting in de hoofdstad, waarna zondag het drieluik eindigt in Rotterdam. Beide weekendwedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Foto: Robert C. Bos

Share the Post:

Related Posts