the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Een bijzondere ontmoeting

Zo mag je de Legends Game van vrijdag 30 juni met enig gevoel voor understatement wel noemen.  
De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van het 80-jarig jubileum en vond plaats op ons complex aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam. 

Een softbalwedstrijd waarbij Legends uit de regio met elkaar en tegen elkaar een bijzondere wedstrijd gaan spelen. De teams staan natuurlijk onder leiding van legendarische coaches en de wedstrijd wordt geleid door twee scheidsrechters die (op hun manier) ook legendarisch zijn. 

Voor deze wedstrijd hebben we de 17 honk- en softbalverenigingen die het dichtst bij Neptunus liggen, gevraagd een Legend af te vaardigen. Jong/oud, honkbal/softbal, m/v/x, actief/niet meer actief, het maakt niet uit.
Als het maar een speler is die hun clubkleuren zeven innings kan verdedigen. 

Ze waren er allemaal: jong, iets minder jong en ook al een beetje op leeftijd. De sprintsnelheid was niet bij iedere deelnemer meer messcherp, maar de kijk op de bal was altijd nog meer dan prima. 

Uitblinkers in de cirkel waren Laura van der Laan, Arjan Baanen en Ed Hoet. Drie oud-internationals die het kunstje nog prima verstaan! 

In het slagperk waren Jeffrey Arends, Marco van Krevel en Sybe Stuij het meest succesvol.
Het team onder de bezielende leiding van Jan Collins wist de wedstrijd uiteindelijk met 9-6 te winnen. 

Zonder wie dan ook tekort te doen, verdient één van de deelnemers (een super legend) een bijzondere vermelding: Wim Martinus – tussen 1983 en 2003 actief voor het eerste team van Neptunus en nu ook vandaag de dag nog altijd legendarisch; nu als coach, o.a. van Team Kingdom of the Netherlands. 

Komt er volgend jaar weer een Legends Game? 

Het was eerst de bedoeling om de Legends Game als eenmalig evenement te organiseren. De ervaringen bij deze wedstrijd zijn echter zo goed, dat het zeker niet ondenkbaar is dat er een vervolg komt. Er worden plannen ontwikkeld. Zodra daar besluiten over zijn genomen, wordt hier nader over bericht. 

Na een enerverende wedstrijd werd de avond afgesloten met een gezamenlijke barbecue op het terrein. Het was nog heel lang heel gezellig. 

 

Foto’s : Robert Bos

Share the Post:

Related Posts