the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Nieuw Rotterdams honkbal evenement: ‘Rotterdam Baseball Week’

‘Rotterdam Baseball Weekend’ brengt met drieluik interlands nieuw honkbalevenement naar Rotterdam.

Ter afsluiting van de voorbereiding op het EK honkbal speelt het Koninkrijksteam in september een serie oefenwedstrijden in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam. Tijdens het “Rotterdam Baseball Weekend” speelt Team Kingdom of The Netherlands op 15, 16 en 17 september drie interlands tegen Tsjechië.

Door de timing van de wedstrijden, in de week voorafgaand aan het EK honkbal – waar het Koninkrijksteam de Europese titel verdedigt, heeft bondscoach Evert Jan ’t Hoen de beschikking over een zeer sterke selectie met spelers uit nationale en internationale competities. Een unieke kans voor fans om deze spelers in Rotterdam te zien spelen. Rondom de oefeninterlands bestaat het programma uit een Homerun Derby op zaterdagavond en een clinic en ‘Meet & Greet’ voor kinderen op zondagmiddag. Het Rotterdam Baseball Weekend wordt georganiseerd door Sportclub Neptunus in samenwerking met de KNBSB en Rotterdam Topsport.

Neptunus voorzitter Jorian van Acker: “We zijn zeer blij dat we Team Kingdom of The Netherlands en Tsjechië voor deze serie wedstrijden mogen ontvangen. Neptunus viert dit jaar het 80-jarig bestaan van de club en het is mooi om in zo’n bijzonder seizoen deze interlands te kunnen organiseren in ons Familiestadion. De terugkeer van internationaal tophonkbal is goed voor de club en de stad, en de opmaat naar een nieuw tweejaarlijks toernooi onder de naam Rotterdam Baseball Week vanaf 2025.”

Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport: “Rotterdam is in september gedurende drie dagen het strijdtoneel van een aantal belangrijke interlands. Dat belooft tophonkbal in aanloop naar het Europees Kampioenschap. Mooi dat de Rotterdammers en honkballiefhebbers daarvan kunnen genieten.”

Technisch Directeur Peter Kwakernaak van de KNBSB is blij dat er wedstrijden van hoog niveau kunnen worden gespeeld in eigen land deze zomer:

Jan Kruijdenberg (c)

“Tsjechië is een bekende en gerespecteerde tegenstander, waar ongetwijfeld veel fans op af zullen komen in Rotterdam. Wij hebben met deze oefencampagne een goede voorbereiding op het belangrijke EK.”

 

 

 

 

 

 

Programma Rotterdam Baseball Weekend 2023:

Vrijdag 15 september: Opening Night

  • 20:00 uur – Game 1: Team Kingdom of The Netherlands vs Tsjechië

Zaterdag 16 september: Super Saturday

  • 16:00 uur – Game 2: Team Kingdom of The Netherlands vs Tsjechië
  • 20:00 uur – HR Derby (powered by Lucky Day)

Zondag 17 september: Family Day

  • 11:00 uur – Game 3: Team Kingdom of The Netherlands vs Tsjechië
  • 15:00 uur – Clinics + Meet & Greet voor kinderen

 

Tickets:
Prijs voor volwassenen is 15 euro per dag. Kinderen (<15 jaar) betalen 5 euro. Toegangskaarten zijn te koop via het systeem van CM.com op: https://shop.ticketing.cm.com/rotterdam-baseball-week/

Share the Post:

Related Posts