the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Opnieuw versterking voor Neptunus uit de Verenigde Staten

Niemand minder dan pitcher Eve Harvey komt ons de rest van het seizoen versterken. De Californische, die vijf seizoenen uit kwam voor Wagner College in New York, stapt over een paar dagen in het vliegtuig naar Nederland.

Eve heeft zich in de vijf seizoenen dat ze uitkwam voor Wagner ontpopt tot een grootheid van het Division 1 team van de Seahawks. Ze kwam in 106 wedstrijden in actie, waarvan 89 als starter. In 2023 startte ze maar liefst in 26 wedstrijden, waarvan ze er 22 helemaal uit gooide. In 175 innings noteerde Eve 102 strikeouts en een ERA van 3.15.

In de geschiedenis van de school zijn er maar heel weinig pitchers geweest die meer dan 300 strikeouts wierpen in hun carrière. Eve was de derde speelster die dat voor elkaar kreeg. Ze staat ook in de top-3 van de meeste wins voor haar school. In april van dit jaar won Eve nog de titel van de NEC Pitcher of the Week. De prijs voor de beste werper in de Northeast Conference. Eve houdt van avontuur en heeft als ‘Westcoast-girl’ heel bewust gekozen voor een opleiding aan de andere kant van het land in New York City. Nu gaat ze een nieuw avontuur aan bij ons en we zijn heel blij het vertrouwen dat ze ons schenkt.

Eve speelt haar eerste wedstrijd in de double header van zaterdag 29 juli tegen regerend lands – en Europees kampioen Olympia Haarlem. Plaats van handeling: onze thuisbasis aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam.

 

Share the Post:

Related Posts