the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Opnieuw een puntendeling voor Olympia en Neptunus

De eerste double header na de zomerstop was er direct een waar de fans naar uitkeken: de beide topteams uit de competitie stonden tegenover elkaar. 

Zij aan zij aan de top van de ranglijst geven zij elkaar geen duimbreedte toe. Dat was ook in de eerste ontmoeting goed te merken. Na verlenging won Neptunus met 2-1.
In de tweede wedstrijd ging het vier innings goed, daarna verloor Neptunus de grip op de gevaarlijke aanval van Olympia. Drie innings later was het klaar. Het werd 1-9 voor de regerend kampioen uit Haarlem. Ook nu dus weer een puntendeling. 

Voor de stand op de ranglijst heeft dit geen gevolgen. Met twee wedstrijden meer gespeeld, leidt Olympia met vier punten voorsprong op Neptunus. Sparks volgt op ruime afstand op plaats drie. 

De eerste wedstrijd 

Met Eva Voortman in de cirkel viel er voor de aanval van Olympia weinig eer te behalen.  De teller van het aantal honkslagen bleef steken op drie.
Ook de aanval van Neptunus sloeg niet echt veel. Olympia-pitcher Anna Zoulová stond slechts vijf honkslagen toe. Drie daarvan kwamen op naam van Daisy Munoz, één van onze Amerikaanse aanwinsten. Zij beëindigde haar eerste wedstrijd voor Neptunus met een slaggemiddelde van 3-uit-3 – een knallende binnenkomer! 

Daisy Munoz

Er werd weinig gescoord. Daardoor was de stand na zeven innings gelijk (1-1) In de eerste verlenging greep Neptunus de winst. Kirsten Fischer scoorde op een stootslag-honkslag van Eva Voortman. Daar hoort nog een fraai staaltje strategisch honklopen bij. Met Eva op één en Kirsten op drie, deed Eva een steelpoging. Toen de achtervanger van Olympia de bal naar twee gooide, sprintte Kirsten uit alle macht naar de thuisplaat (met succes).
De winst was voor Eva Voortman. Na een ‘completed game’ kwam zij tot de volgende cijfers: 14K-5BB-3H. 

De tweede wedstrijd  

In de tweede wedstrijd maakte onze tweede Amerikaanse nieuweling – Eve Harvey – haar debuut.
Waar het de eerste wedstrijd nog meeviel met de aanvalsdrift van de Haarlemse kampioen, nu ging het gaspedaal in tot op de bodem. Dat maakte de start voor Eve Harvey er niet eenvoudiger op. 

Tot en met de vierde inning ging het nog goed, hierna was het hek volledig van de dam. Drie innings later was de eindstand bereikt: 1-9 voor Olympia. Eve Harvey kreeg de nederlaag op haar conto. Zij was vier innings actief en realiseerde de cijfers 4K-4BB-5H.
Haar vervangster (Esmée Toet) gooide de wedstrijd uit. Haar cijfers waren 0K-1BB-10H. 
 

 

De volgende wedstrijden 

Op zaterdag 5 augustus is UVV de volgende tegenstander van Neptunus. De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark De Paperclip in Vleuten. Er wordt gestart om 14.00 uur. 

 

Foto’s: Kitty’s fotografie

 

Share the Post:

Related Posts