the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Softbalsters Neptunus boeken twee grote overwinningen op UVV

Na veel afgelastingen door slechte weersomstandigheden kon er dit weekend eindelijk weer worden gespeeld. Voor de softbalsters van Neptunus stond de double header tegen het Utrechtse UVV op het programma. 

Eve Harvey, de winnende werper van de tweede wedstrijd.

Twee wedstrijden die met grote overwinningen voor de Rotterdamse dames konden worden afgesloten. De eerste wedstrijd eindigde bij 0-7. In de tweede wedstrijd werd het 1-11 voor het Rotterdamse topteam. Beide wedstrijden werden door toepassing van de ‘mercy rule’ vervroegd beëindigd. De toppositie op de ranglijst blijft daarmee voor Neptunus gehandhaafd. [Twee wedstrijden minder gespeeld dan concurrent Olympia, maar ook minder nederlagen – red.] 

De eerste wedstrijd 

Na lange afwezigheid door ziekte maakte international Nienke Weis haar rentree in de cirkel bij Neptunus. Na 3 2/3 inning nam zij in relief de pitching over van Eva Voortman. In 1 1/3 inning gooide zij 1K-0BB-0H. Eva Voortman, die de winst voor zich opeiste, kwam tot de cijfers: 8K-0BB-0H. Samen produceerden de dames een loepzuivere ‘no hitter’.  

Zonder wie dan ook tekort te doen, waren Damishah Charles en Laura Wissink, elk met 2-uit-3, het beste aan slag. 

De tweede wedstrijd 

In de tweede wedstrijd stond er geen rem op de Rotterdamse aanval; de dames kwamen tot maar liefst 16(!) honkslagen in zes volledig gespeelde innings.  

Deze wedstrijd betekende de eerste winst voor pitcher Eve Harvey in de Nederlandse competitie. Zij gooide drie innings en kwam tot 0K-0BB-1H. Hierna werd het werpen overgenomen door jeugdinternational Lizzy Kwakernaak. Zij kwam tot de cijfers 1K-5BB-1H. 

Aan slag waren Minke Blok [3-uit-3] en Daisy Munoz [3-uit-4] de uitblinkers. 

De volgende wedstrijden 

Op zaterdag 19 augustus komt Roef! uit Moergestel naar Rotterdam. De wedstrijden worden gespeeld op ons complex aan de Abraham van Stolkweg. De eerste wedstrijd begint om 14.00 uur. 

 

Foto’s: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts