the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Opnieuw een dubbele nederlaag voor Neptunus tegen Roef!

Softbalsters Neptunus

Eerder dit jaar slaagde voormalig landskampioen Roef! uit Moergestel er als enig team uit de Hoofdklasse in om Neptunus een dubbele nederlaag toe te brengen. 
Reden genoeg om de double header aan de Abraham van Stolkweg met meer dan gewone belangstelling te volgen. Maar het verloop van de wedstrijden liep toch anders. 
Opnieuw ging Neptunus tweemaal kansloos onderuit; de eerste maal met 2-7, de tweede maal met 0-8. Helaas geen resultaten waarover je naar huis kunt schrijven.  
Deze dubbele nederlaag is overigens niet van invloed op de stand van de ranglijst. Neptunus is nog steeds lijstaanvoerder van de hoofdklasse, maar deze keer samen met Olympia. Sparks – nummer drie op de ranglijst – volgt op respectabele afstand. 

De eerste wedstrijd 

Met Eva Voortman als startende werper leek de wedstrijd aanvankelijk voor Neptunus goed te beginnen. De enige speelster van Roef! die de worpen van Voortman goed wist te raken, was Briana Marcelino. Dat ging goed totdat Voortman problemen kreeg met haar controle – de vierde inning.  

In de vijfde inning nam Nienke Weis de pitching over.  Dat was voor Roef! het sein om aanvallend alle registers open te trekken. De score liep toen snel op. Na 1.2 innings werd Nienke nog vervangen door Esmée Toet. Maar ook zij kon de aanval van Roef! niet afstoppen. Het werd uiteindelijk 2-7. Er was geen kruid gewassen tegen de aanvalsdrift van de Brabantse dames.
Ondanks haar goede cijfers (7K-3BB-3H) moest Eva Voortman het verlies incasseren. Aan slag was Daisy Munoz met 2-uit-3 opnieuw de beste. 

De tweede wedstrijd 

In de tweede wedstrijd van de dag was het de beurt van Eve Harvey om de aanvalsdrift van Roef! aan banden te leggen. Dat lukte helaas onvoldoende. Wel gooide zij een ‘completed’ game met de cijfers 3K-1BB-10H. Maar als je als pitcher geen optimale steun van je veld krijgt, dan is er geen houden aan. 

Aan slag was in de tweede wedstrijd Tammy Lijbers degene met de beste prestatie; zij scoorde 2-uit-3. Damishah Charles en Eva Voortman scoorden allebei 2-uit-4. 

De volgende wedstrijden 

Zaterdag 2 september vindt in het Neptunus Familiestadion de double header plaats tussen Neptunus en Sparks. De eerste bal in de eerste wedstrijd wordt om 14.00 uur geworpen. 

 

Foto: Kitty’s fotografie

 

 

 

Share the Post:

Related Posts