the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Didi Gregorius met Team Kingdom of the Netherlands de Rotterdam Baseball week en EK Honkbal

Als de honkballers van het Koninkrijksteam volgende maand in Tsjechië het EK Honkbal spelen, heeft bondscoach Evert-Jan ’t Hoen in elk geval de beschikking over drie voormalig Major Leaguers. Infielder Didi Gregorius, pitcher Shairon Martis en outfielder Roger Bernadina zitten tussen de eerste acht namen die door ’t Hoen bekendgemaakt zijn. Zij zijn ook aanwezig tijdens het ‘Rotterdam Baseball Weekend’, de voorbereidende oefenreeks tegen Tsjechië in Rotterdam op 15, 16 en 17 september. 

Gregorius speelde tot eerder deze maand nog in de organisatie van de Seattle Mariners in de jacht op een rentree in de Major League, maar kan als free agent nu met het Koninkrijksteam deelnemen aan het EK. Het wordt het eerste EK voor de geboren Amsterdammer, die met het Koninkrijksteam al wel een Intercontinental Cup (2010) en twee World Baseball Classics (’17 en ’23) speelde. In 2011 werd hij met Oranje in Panama wereldkampioen waarvoor hij werd geridderd. Een titel die hij sindsdien trots draagt op bijvoorbeeld zijn social media-accounts: ‘Sir Didi’. 

De 33-jarige infielder speelde in de Major League voor de Cincinnati Reds, Arizona Diamondbacks, New York Yankees en Philadelphia Phillies en kwam in 11 seizoenen tot 999 honkslagen, waaronder 134 homeruns. Naast Gregorius heeft bondscoach ’t Hoen ook de beschikking over twee andere voormalige Major Leaguers. Shairon Martis en Roger Bernadina speelden beiden meerdere seizoenen op het hoogste niveau en waren in 2008 en 2009 zelfs teamgenoten bij de Washington Nationals. Beiden zijn al jarenlang vaste waarden in de hoofdmacht van het Koninkrijksteam. 

Naast Gregorius, Martis en Bernadina (beiden uitkomend voor Curaçao Neptunus) maken in elk geval ook Tom de Blok (Neptunus), Lars Huijer (HCAW), Sicnarf Loopstok (Ottawa Titans), Dashenko Ricardo (Royal Scorpions) en Juremi Profar (Les Capitales de Quebec) onderdeel uit van de selectie voor het Rotterdam Baseball Weekend en het EK Honkbal (24 september tot en met 1 oktober). 

De rest van de selectie wordt in een later stadium bekendgemaakt. 

Op 15, 16 en 17 september wordt in het Neptunus Familie stadion het Rotterdam Baseball Weekend georganiseerd. Een unieke mogelijkheid om de beste honkballers van het Koninkrijk op eigen bodem in actie te zien. Naast de oefeninterlands staan ook een HR derby op zaterdagavond en een clinic voor de jeugd op zondagmiddag op het programma. Kaarten zijn te koop in de CM ticketshop: https://shop.ticketing.cm.com/rotterdam-baseball-week/

Tekst: Seb Visser, KNBSB
Foto: Louie-Jay Sienders

 

Share the Post:

Related Posts