the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Eva Voortman boekt 19de zege in de hoofdklasse softbal

Met een duidelijke 8-3 overwinning tegen Sparks heeft Eva Voortman van Neptunus op zaterdag 2 september haar 19de zege van het seizoen in de hoofdklasse veiliggesteld. Sparks – derde op de ranglijst – had deze wedstrijd weinig in te brengen tegen een goed spelend Neptunus. Negen honkslagen legden de basis. Ook werd op de momenten dat het nodig was goed gebruik gemaakt van de (relatief) vele keren 4-wijd van de pitchers van Sparks. De cijfers van Voortman 11K-2BB-7H.  

Eva Voortman

Aanvallend fungeerden Eva Voortman, Laura Wissink en Daisy Munoz als een soort ‘supertrio’. Zij kwamen alle drie tot een score van 2-uit-3.

De rollen omgedraaid 

In de tweede wedstrijd van deze double header waren de rollen volledig omgedraaid.
Was het Neptunus die in de eerste wedstrijd een snelle voorsprong nam, nu was het de beurt van Sparks. Starting pitcher van Neptunus – Nienke Weis – heeft na alle blessureperikelen de goede vorm duidelijk nog niet te pakken. Moeite met de controle leidde tot een aantal malen 4-wijd. Tussen de bedrijven door ook nog een homerun en een honkslag en zij kon vertrekken. Na 1/3 inning waren haar cijfers 0K-3BB-2H.
Zij werd vervangen door Eve Harvey die met drie speelsters van de tegenstander op de honken moest proberen de schade te beperken. Dat lukte maar heel beperkt – er stond in de tweede partij van de middag geen rem op de aanval van Sparks.
Na 2 1/3 inning kon Harvey zich op haar beurt laten vervangen door Esmee Toet. De achterstand was intussen opgelopen tot 0-8. Hierna kon de hatelijke ‘0’ nog worden weggewerkt, maar de wedstrijd werd na 5 innings met toepassing van de ‘mercy rule’ beëindigd. Het werd 1-8 voor Sparks 

De winnende werper in de tweede wedstrijd was Greta Cecchetti met de cijfers 9K-1BB-2H. Eigenlijk was zij deze middag volkomen onbespeelbaar.
De Neptunus-aanval kwam tot welgeteld 2 honkslagen. Ze kwamen van de knuppels van Judith Buschman en Daisy Munoz. 

De volgende wedstrijden 

Zaterdag 9 september is Amsterdam Pirates de volgende tegenstander. Wij zijn te gast in het Loek Loevendie Ballpark in Amsterdam waar de eerste wedstrijd om 13.00 uur begint. 

Foto’s: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts