the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Dubbele overwinning softbalsters Neptunus én Eva Voortman

Onder welhaast tropische omstandigheden werkten de softbalsters van Amsterdam Pirates en Neptunus op zaterdag 9 september hun ‘double header’ af. 

De al weken in topvorm verkerende Eva Voortman ging in beide wedstrijden als pitcher van start en wist beide malen de wedstrijd op een presenteerblaadje voor haar opvolgers aan te bieden zodat zij de wedstrijd in het slot konden gooien.
De eerste wedstrijd – die gewoon over de volle zeven innings werd gespeeld – pitchte zij in vier volledige innings naar 8K-1BB-1H. Eve Harvey maakte de wedstrijd hierna af. Neptunus won met 1-5.
De tweede wedstrijd, die al na vijf innings werd beëindigd, kende een uitslag van 2-12 voor Neptunus. 

Wisselende prestaties in het slagperk 

In de eerste wedstrijd duurde het tot de vijfde slagbeurt eer Neptunus het krachtsverschil in de uitslag tot uitdrukking kon brengen. Dat was het moment dat Laura Wissink met een enorme driehonkslag drie collega’s over de thuisplaat bracht.
In de wedstrijd kwamen Laura Wissink en Tammie Lijbers allebei tot een gemiddelde van 2-uit-4. 

In de tweede wedstrijd was het alle remmen los voor de Neptunus-aanval. In de vijfde inning werd de eindstand van 2-12 bereikt. In deze wedstrijd kwamen veel speelsters tot goede slaggemiddelden. 

  • Willemijn de Jong 2-uit-2 
  • Laura Wissink 2-uit-3 
  • Daisy Munoz 2-uit-3 
  • Judith Buschman 2-uit-3 
  • Kelly Hoenen 2-uit-3 

Het programma van 16 september 

Zaterdag 16 september wacht de double header tegen Onze Gezellen. We spelen in het Van der Aartsportpark in Haarlem. De eerste wedstrijd start om 13.00 uur. 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts