the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Na de wedstrijden van vorig weekend staat Eva Voortman op een totaal van 21 overwinningen in de Hoofdklasse.  Het hoogste aantal dat sinds 2013 in de Hoofdklasse werd geregistreerd. Zij deelt deze score met Kirsten Scheele en Rebecca Sumeru. Beide dames kwamen – in dienst van Sparks – onafhankelijk van elkaar in het verleden eveneens tot 21 zeges in één seizoen.

Je moet natuurlijk nooit op de feiten vooruitlopen, maar het is absoluut denkbaar dat Eva vanmiddag opnieuw een overwinning aan haar totaal toevoegt. Daarmee wordt zij alleen recordhouder op dit onderdeel.

De wedstrijden tegen Onze Gezellen beginnen straks om 13.00 uur.

De eerste wedstrijd is intussen achter de rug. Een werpersduel uit het boekje. Het bleef spannend tot de zevende en laatste inning. Toen maakte Kirsten Fisher het voor Neptunus bevrijdende punt. In de cirkel maakte een opnieuw imponerende Voortman duidelijk wie momenteel de beste pitcher van Nederland is.  Met de cijfers 14K-1BB-2H eiste zij volledig terecht de winst voor zich op.
Daarmee komt het aantal overwinningen dat zij in de Hoofdklasse dit seizoen op haar naam heeft op 22.  De laatste keer dat een pilcher uit de softbalhoofdklasse 22 overwinningen haalde, was in 2008, Lindsey Meadows haalde toen 26 (!) overwinningen.

Al die zeges gaan vaak gepaard met heel veel 3-slag (bij Eva al 246 keer). Daarmee is Voortman een van de weinige speelsters die meer dan 200 strikeouts op haar naam heeft. Ze passeerde daarmee Lindsey Meadows die in 2008 tot 235 keer 3-slag kwam. Het all-time record ligt echter nog veel hoger, boven de 300! Sonja Pannen – actief voor Amsterdam Pirates – realiseerde dit enorme aantal in 1997. Zij kwam toen tot 319 maal. En of dat allemaal nog niet genoeg was, deed ze het één seizoen later mog eens dunnetjes over met een score van 300.

Foto: Renata Jansen Fotografie(c)

Share the Post:

Related Posts