the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Softbalsters Neptunus boeken dubbele zege tegen Onze Gezellen

De double header in Haarlem moest hoe-dan-ook worden gewonnen om in de race te blijven voor een plekje in de Holland Series aan het einde van het seizoen. Daarnaast kon aas Eva Voortman haar 22ste overwinning van het seizoen in de Hoofdklasse boeken en daarmee voor een uniek record zorgen. Al met al reden om de wedstrijden scherp te volgen. En terecht zo bleek al snel. 

Werpersduel 

De eerste wedstrijd werd voornamelijk uitgevochten door de beide pitchers. Eva Voortman van Neptunus en Yala Zwakman van Onze Gezellen.
Was Eva – als gebruikelijk de laatste weken – weer in topvorm (Onze Gezellen kwam er aanvallend nauwelijks aan te pas), Yala zorgde er met steun van haar veld voor dat de gevreesde aanval van Neptunus niet echt in hun spel kon komen. Er werd wel geslagen, maar de honkslagen vielen te verspreid in de wedstrijd om effect te kunnen sorteren.
Het was uiteindelijk Kirsten Fischer die in de zevende en laatste slagbeurt voor het winnende punt zorgde. 

Eva Voortman claimde haar 22ste overwinning van dit seizoen – een record – met de volgende cijfers: 14K-1BB-2H. In het slagperk was Damishah Charles de beste. Zij scoorde 2-uit-4. 

Vroege voorsprong Onze Gezellen 

Door een ongelukkig begin van Esmée Toet – de startende werper voor Neptunus – nam Onze Gezellen in de eerste inning van de tweede wedstrijd verrassend een 1-0 voorsprong.
Esmée werd snel vervangen door reliever Eve Harvey. Zij hield de slagploeg van Onze Gezellen goed onder controle. De aanval van Neptunus poetste de achterstand weg in de 3de slagbeurt. Prima slagwerk in de 4de en vooral ook in de 6de slagbeurt zorgden uiteindelijk voor een 1-8 overwinning. Eve Harvey scoorde haar tweede overwinning in de Nederlandse Hoofdklasse (2K-0BB-0H).
De toppers in het slagperk waren Eva Voortman met 3-uit-4 en Daisy Munoz met 2-uit-3. 

Volgend weekend een dubbelprogramma 

Volgend weekend wordt het aanpakken voor de dames. Op zaterdag 23 september tweemaal tegen Olympia (in Haarlem) en op zondag de 24ste direct door naar Enschedé voor een inhaalmanoeuvre met Tex Town Tigers. 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts