the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Tex Town Tigers verliest tweemaal van Neptunus

Tegen het einde van het reguliere seizoen wordt het tijd om verregende wedstrijden in te halen. Zondag 24 september betekende dat voor Neptunus een lange reis naar Enschede. Voor een tweetal wedstrijden tegen Tex Town Tigers. 

Hieraan voorafgaand werden Laura Wissink – onze achtervanger – en Annemiek Jansen van Tex Town Tigers in het zonnetje gezet voor het feit dat zij hun 400ste wedstrijd in de hoofdklasse speelden. Bij het bereiken van die mijlpaal hoort het bondsonderscheidingsteken.  Dat kregen zij uitgereikt.

23ste overwinning voor Eva Voortman 

In de eerste wedstrijd werd er slechts driemaal door Neptunus gescoord. Dat lag aan de ene kant door het te verspreid vallen van de honkslagen. Aan de andere kant hield het Enschedese veld de loopsters ook kort.
Niet voor het eerst was Eva Voortman weer een van de steunpilaren van het team. In 5 1/3 inning haalde zij haar 23ste overwinning van het seizoen met de cijfers 9K-1BB-2H. Eve Harvey maakte de wedstrijd hierna in relief keurig af en verdiende daarmee een save. Haar cijfers over 1 2/3 inning waren 2K-0BB-1H. 

In het slagperk werd het beste gepresteerd door Eva Voortman met 2-uit-3 en Anouk van den Heuvel met 2-uit-4. 

Alles op de aanval en de 24ste overwinning voor Eva Voortman 

In de tweede wedstrijd was het een totaal andere Neptunus-aanval die op het veld verscheen. 16 honkslagen waaronder een grand slam met alle honken bezet van Daisy Munoz zorgden voor een overwinning van 3-20.
In de marge van dit zelden vertoonde slaggeweld kwam Eva Voortman tot haar 24ste overwinning.  

In het slagperk moet je eigenlijk iedereen noemen – alle speelsters deden het goed. Maar er waren er twee met een maximale score: Damishah Charles [4-uit-4] en Laura Wissink [2-uit-2]. Bij die twee succesvolle slagbeurten sloeg zij maar liefst 7(!) punten binnen. 

De wedstrijd werd na drie volledige innings op grond van de mercy rule voortijdig beëindigd. 

Op naar de Holland Series 

Met deze dubbele zege hebben de dames zich geplaatst voor de Holland Series van 2023.
Omdat Olympia niet alleen regerend landskampioen is, maar ook houder van de Europa Cup, betekent dit dat de Neptunus dames naar Europa gaan. Mits de laatste wedstrijden in de competitie natuurlijk ook met goed resultaat worden afgesloten.  

 

Wedstrijden komend weekend 

Zaterdag 30 september wordt er in het Neptunus Familiestadion een double header afgewerkt tegen Onze Gezellen.
Zondag 1 oktober worden de wedstrijden tegen Olympia ingehaald. 

Foto’s: Kitty’s fotografie

 

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More