the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Oranje start EK honkbal met 2 grote zeges.

Afgelopen zondag 24 september is in Tsjechië het Europees Kampioenschap honkbal begonnen. Oranje, spelend onder de naam Kingdom of the Netherlands, is weer een belangrijke kandidaat om Europees Kampioen te blijven. De eerste twee wedstrijden leverden grote zeges op. Frankrijk werd met 9-0 verslagen en de Oekraïne  ging zelfs met 16-3 ten onder.

Coach Evert-Jan ‘t Hoen heeft de beschikking over een zeer sterk team. Veel Nederlanders (voornamelijk Antillianen) die in Amerika spelen zijn tijdens dit toernooi beschikbaar.

Het Franse team was afgelopen zondag de eerste tegenstander. Twee innings voorkwamen zij dat Nederland scoorde. Lars Huijer, terugkomend van een blessure, gooide twee slagbeurten en gaf daarna zijn taak over aan Shairon Martis. In de derde en vierde beurt scoorde Oranje 5 maal en voegde daar in de zevende en achtste nogmaals vier punten toe.

Op de Nederlandse heuvel kwamen totaal zes man in actie. Na de eerder genoemde twee man stuurde ‘t Hoen: Aaron de Groot, Eric Mendez, Kevin Kelly en Wendell Floranus om de verdediging aan te voeren. Totaal incasseerden zij samen slechts drie hits.

De vier pitchers die de Fransen gebruikten konden de Oranje slagploeg niet stoppen. Totaal kwamen er 11 hits van de vaderlandse knuppels. De grote uitblinker was Sicnarf Loopstok met drie uit vier waaronder en homerun. Met 9-0 kwam een einde aan de ongelijke strijd.

Een dag later nam het team uit het geteisterde Oekraïne de handschoen op tegen de heersende Europees Kampioen. Tot verbazing van vriend en vijand namen zij brutaal een 2-0 voorsprong. Dit kwam door twee tweehonkslagen en zij konden die voorsprong vier innings vasthouden.

Echter in de vijfde slagbeurt namen de Nederlanders het heft in handen. Niet minder dan 13 man kwam in het slagperk en zij scoorden samen acht maal. Vooral de homerun van Ray-Patrick Didder was imposant.

Het bleef niet bij die ene homerun, Rogear Bernadina, Juremi Profar en Ademar Rifaela waren ook alle drie goed voor hekklappen. Totaal sloeg Oranje 18 honkslagen. Profar was met 4 uit 6 de beste slagman. Rogear Bernadina, Ray-Patrick Didder en Ademar Rifaela waren allen goed voor vier binnen geslagen punten.

Evert-Jan ‘t Hoen gebruikte vier werpers. Na Mike Bolsenbroek waren het achtereenvolgend Aaron de Groot (werd de winnende werper), Mike Groen en Franklin van Gurp. Eindstand 16-3.

Vandaag, dinsdag 26 september, neemt Nederland het op tegen Kroatië. Zij wonnen hun enige wedstrijd gemakkelijk met 11-1 van Oekraïne en verloren nipt met 3-1 van Frankrijk.

Gisteren was er in een andere poule een verrassende uitslag. Zweden versloeg Italië met niet minder dan 8-3. De Italianen worden altijd in één adem genoemd met Oranje wanneer het gaat om de eerste plaats.

Tekst: Jan van der Sande, Dagblad 010
Foto: Wouter van Atten, Line Drive captures

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More