the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Ongeschonden naar de Holland Series

Op het einde van de competitie heeft de wedstrijdleider van de KNBSB nog een verrassing uit de hoge hoed getoverd. Zowel Neptunus als Olympia hebben dit laatste reguliere weekend een dubbelprogramma dat moet worden afgewerkt. Voor Neptunus betekent dit zaterdag Onze Gezellen en zondag Olympia. Even aanpakken aan het einde van de rit. 
Hoogste prioriteit: het ongeschonden bereiken van de Holland Series, want dan moet het echt gebeuren. 

In de eerste wedstrijd van de zaterdag was het vooral weer Eva Voortman die een hoofdrol voor zich opeiste. Ze scoorde 2-uit-2 in het slagperk en ging als pitcher gewoon door met wat zij (bijna) de hele competitie al doet: winnen. Met indrukwekkende cijfers [9K-1BB-1H] viel er voor de tegenstander weinig eer te behalen. Voor Voortman was het de 25ste zege van dit seizoen.

In het slagperk liet nagenoeg het hele team zich van hun beste kant zien. Uitblinkers waren – behalve Eva Voortman – Daisy Munoz met 2-uit-3 en Judith Buschman en Esmee Toet met 1-uit-2. De wedstrijd werd bij de stand 7-0 met de mercy rule in de 5de inning beëindigd. 

Eve Harvey

In de tweede wedstrijd van de zaterdag was er eigenlijk geen verandering. Goed, een andere pitcher – Eve Harvey. Maar Neptunus ging gewoon door met winnen. Het werd opnieuw 7-0.
Met prima cijfers [3K-0BB-1H] gaf ook Eve de tegenstanders geen schijn van kans. 

In het slagperk was er eveneens sprake van eenzelfde beeld. Het hele team roerde zich uitstekend. De uitblinkers waren Damishah Charles met 2-uit-3 en Eva Voortman met 2-uit-2. 

De generale repetitie 

De laatste tegenstander uit de reguliere competitie is straks ook de tegenstander in de Holland Series: regerend landskampioen en Europacuphouder Olympia. 

Hoewel er in feite geen belangen meer spelen (beide teams zijn al gekwalificeerd voor de Holland Series) heeft Olympia er toch voor gekozen om op volle oorlogssterkte aan de eerste wedstrijd te beginnen.  Toppitcher Lisa Hop, de startende werper voor Olympia, was getuige haar cijfers [2K-2BB-2H] volkomen onbespeelbaar.
Aan de kant van Neptunus konden Esmée Toet en Lizzy Kwakernaak niet op tegen de ontketende Olympia-aanval. Het duidelijkst kwam het krachtsverschil tot uiting in het aantal honkslagen. Neptunus had er 2, Olympia 12. Het werd uiteindelijk 13-0 voor de Haarlemse dames. Voor het eerst vandaag was er behoefte aan toepassing van de  Mercy Rule. 

Zoals zo vaak ook eerder dit seizoen, gaf de tweede wedstrijd weer een totaal ander beeld. Met Nienke Weis als startende werper ging het aanvankelijk – tot en met de vierde inning – goed. Op dat moment kreeg zij wat problemen met haar controle en werd Kika Bonora, een van de andere toptalenten van Sirens, naar de cirkel geroepen. 

Door haar relatieve onervarenheid wist de aanval van Olympia de zorgvuldig door Neptunus opgebouwde voorsprong (het stond 1-7) helemaal weg te werken. Op het moment dat de 5de inning voorbij was, stond het gelijk:7-7. 

Olympia had echter geen rekening gehouden met de explosieve reactie van de Neptunus-aanval. 

In de zesde slagbeurt werd de voorsprong teruggewonnen; toen de rookwolken waren opgetrokken, stonden de Rotterdamse dames opnieuw op een enorme voorsprong: 7-17!
Die voorsprong kwam in de gelijkmakende zesde slagbeurt niet meer in gevaar. De wedstrijd werd in de 6de beëindigd bij de stand 7-17. Opnieuw een gevalletje Mercy Rule. 

De winst was voor de debuterende Neptunus-pitcher Kika Bonora. In relief kwam zij tot 2K-2BB-3H.
Aan slag was Damishah Charles de beste. Zij scoorde 3-uit-5. Bij twee van die drie slagbeurten zag zij kans om met enorme tweehonkslagen in totaal zes honkloopsters over de thuisplaat te brengen.  

Foto’s: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts