the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

De Holland Series softbal 2023 begint met alweer een puntendeling

Dit jaar hebben de Holland Series, de traditionele afsluiting van het seizoen, een bijzonder tintje. Voor het eerst sinds 1997 is één team in beide finales vertegenwoordigd.
Was het toen HCAW uit Bussum, nu is het Neptunus uit Rotterdam. 

Curaçao Neptunus – de recordkampioen bij de honkballers – gaat voor de 20ste titel; de softbalsters van Neptunus hebben in hun tweede jaar in de hoofdklasse eveneens de finale bereikt en gaan voor hun eerste.
De finale bestaat uit een ‘best-of-five’. Anders gezegd: het eerste team dat drie wedstrijden wint is kampioen van Nederland. 

Een wedstrijd met en tegen Olympia, de regerend kampioen en tegenstander van Neptunus in de serie, heeft een voordeel voor de echte softballiefhebber. Er staan dan zes van de beste speelsters van Nederland in het veld. 

Met de twee beste pitchers van de Nederlandse competitie (Voortman en Hop) in de startopstelling, kon het aanwezige publiek zich opmaken voor een goede wedstrijd. Daar zou het ook op uitdraaien, alleen niet in het voordeel van de thuisclub. Olympia won de eerste wedstrijd met 0-5. 

Tot de derde inning werd er niet gescoord. Met uitzondering van een enorme 3-honkslag van Britt Vonk kreeg Neptunus-aas Eva Voortman ook geen honkslagen tegen. Het tij keerde echter in de derde slagbeurt. Het was international Cindy van der Zanden die het startsein voor de aanval gaf. Een reeks van maar liefst 7 (!) foutslagen werd gevolgd door een honkslag waarop Britt Vonk het eerste punt scoorde. Dezelfde Van der Zanden en Jessie van Aalst zorgden in deze slagbeurt ook voor het tweede en derde Haarlemse punt.  Ging het dan slecht met Neptunus? Integendeel! Maar Olympia was in dit gedeelte van de wedstrijd gewoon beter.

In de vijfde en zesde slagbeurt wisten de Haarlemse dames nog tweemaal te scoren. Eindstand 0-5.  Ene van de zeer zeldzame nederlagen voor Eva Voortman die met de cijfers 7K-3BB-6H over 5 innings de nederlaag gepresenteerd kreeg. Eve Harvey en Nienke Weis konden de Haarlemse dadendrang wel afstoppen, maar aanvallend stelde Neptunus daar onvoldoende tegenover. Daarvoor kwamen de honkslagen te verspreid. De besten in deze wedstrijd waren: Laura Wissink, Daisy Munoz, Minke Blok en Tammie Lijbers. Zij kwamen elk tot een slaggemiddelde van 1-uit-3. 

Voor de vierde maal een puntendeling 

Het is dit seizoen al driemaal eerder gebeurd. Ook nu gaf de tweede ontmoeting een volledig ander beeld. Er was opnieuw sprake van een puntendeling.
Neptunus won de tweede wedstrijd van vandaag met maar liefst 10-0. Een gevalletje mercy rule. 

Die klinkende overwinning kwam door twee redenen. Toppitcher Eva Voortman had het vizier weer op scherp staan en ook aan slag waren de dames weer beduidend beter bij de les. 

Voortman won haar tweede start van de dag met de cijfers 5K-1BB-5H. Aan slag waren het vooral Laura Wissink (3-uit-3) en Willemijn de Jong (2-uit-2) die zich lieten gelden. 

Foto wedstrijdmoment: Kitty’s fotografie
Foto Eva Voortman: Renata Jansen

 

Share the Post:

Related Posts