the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Bloedstollend spannend in de Holland Series softbal

Op zaterdag 14 oktober waarop de herfst in Nederland echt lijkt te zijn begonnen, stonden Olympia en Neptunus tegenover elkaar voor de derde wedstrijd in de Holland Series softbal 2023. Bij het begin van de wedstrijden van vandaag is de score aan gewonnen wedstrijden in evenwicht. Het staat 1-1. 

Wat was het spannend: de twee beste teams uit de competitie gaven elkaar werkelijk geen duimbreedte toe. Met de twee beste pitchers uit de Nederlandse competitie (Voortman en Hop) in de cirkel ging het publiek er eens goed voor zitten. 

Tot aan de zevende inning hielden de beide teams elkaar volstrekt in evenwicht. In de laatste slagbeurt voor Olympia leek het heel even mis te gaan voor Neptunus, maar pitcher Eva Voortman etaleerde haar klasse door Olympia bij volle honken het scoren alsnog te beletten. De stand was en bleef 1-1, verlengen. 

In de 8ste slagbeurt voor Neptunus zorgden Kirsten Fisher en Willemijn de Jong voor de winnende punten. Dat deden zij op een honkslag van Eva Voortman. Voortman was niet alleen de winnende werper (10K-6BB-5H), ze was met een score van 3-uit-4 óók de beste in het slagperk. 

Alsof ze zojuist niet een uitputtende derde wedstrijd heeft gegooid, begint Neptunus-aas Eva Voortman ook als starter aan de vierde wedstrijd. 

Ook in de vierde wedstrijd waren de onderlinge verschillen weer te verwaarlozen. Na 2 1/3 inning werd Eva Voortman in relief vervangen door Eve Harvey. Aan het einde van de reguliere wedstrijd maakte Olympia, dat bijna de hele wedstrijd had achtergestaan, alsnog gelijk en werd het opnieuw verlengen. Dit was voor de Rotterdamse coaches het moment voor nog één laatste wijziging: aas Eva Voortman kwam terug naar de cirkel. 

Het bleef spannend tot de laatste worp. In de verlenging had Olympia deze keer de langste adem; zij wonnen met 8-7.  

Morgen (15 oktober) de vijfde en beslissende wedstrijd aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam. Omdat de honkballers van Curaçao Neptunus ook thuisspelen, beginnen de softbalsters om 16.00 uur aan hun laatste en allesbeslissende wedstrijd. 

Eva Voortman en Eve Harvey kwamen samen tot 8K-1BB-12H. Aan slag waren Laura Wissink en Daisy Munoz de besten met een score van 2-uit-4. 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More