the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus onttroont Olympia en is Nederlands kampioen fastpitch softbal

Zondag 15 oktober was het tijd voor de allesbeslissende vijfde wedstrijd tussen Olympia en Neptunus. En ook nu was het weer spannend op een manier die je misschien wel nooit meer zult meemaken. 

Eve Harvey

Het begon al vroeg in de wedstrijd toen Britt Vonk de eerste worp van starting pitcher Eva Voortman in het linksveld over de hekken sloeg. Hierna ging het drie innings goed, maar toen begon het.
Als eerste sloeg Lisa Hop totaal onverwacht een homerun (1-4). Laura Wissink bracht de achterstand hierna terug tot 2 punten. 

Op het moment dat Nienke Weis als vervangster voor Eva Voortman werd ingebracht en de honken vervolgens volliepen met niemand uit, hield heel Rotterdam collectief het hart vast.
Maar haar vervangster Eve Harvey bleef keurig overeind in de situatie en kwam met een achterstand van 2-5 uit de inning.  

Twee innings later toonde Neptunus opnieuw haar enorme veerkracht door uit schier verslagen positie terug te komen: 5-5. Het was weer gelijk. 

Uiteindelijk viel de beslissing in de 7de en laatste slagbeurt. De jarige Damishah Charles sloeg toen Judith Buschman over de thuisplaat: 6-5, einde wedstrijd en kampioen.

De winnende werper was Eve Harvey: zij scoorde de cijfers 1K-1BB-2H in 3 innings. Aan slag waren Eva Voortman (3-uit-3) en Laura Wissink (2-uit-2). het beste. 

Na afloop van de vijfde wedstrijd werd Laura volkomen terecht uitgeroepen tot MVP van de Holland Series 2023. 

Foto’s: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More