the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus-speelsters in de prijzen bij de KNBSB-awards

Vóór het begin van de vierde wedstrijd van de Holland Series softbal reikte interim-voorzitter Bob Bergkamp van de KNBSB de individuele awards voor het afgelopen seizoen uit. Daarnaast waren er verschillende awards voor de meest talentvolle jeugdinternationals.

De meest opvallende awards waren er deze keer voor één speelster van Neptunus: Eva Voortman.

Met een score van 25(!) overwinningen en slechts 2 nederlagen bij een seizoens ERA van 0,81 was zij met afstand de beste pitcher van de hoofdklasse van dit seizoen.
Ze gooide bovendien het bijna absurde aantal van 269 maal 3-slag in 138.2 innings. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, sloeg zij ook nog eens .413 en 20 RBI en 39 runs. Daarmee verdiende zij – behalve de award voor beste pitcher – óók de MVP-award van dit seizoen.

Jong talent in de prijzen

Twee Neptunus-speelsters van Team Kingdom of the Netherlands U18 werden eveneens in het zonnetje gezet.

Kika Bonora was winnares van de Bep van Beijmerwerdt Award van 2023 als Meest Veelbelovende jeugdspeelster. Teamgenoot Lizzy Kwakernaak kreeg de Riet Vermaat Award voor de Meest Veelbelovende Jeugdwerpster van het seizoen.

Foto: DFotografie

Share the Post:

Related Posts